Lucrările de înnisipare au continuat pe litoralul constănțean.
În Mamaia suprafaţa de nisip s-a mărit cu trei kilometri în mai puțin de două luni.
Lucrările s-au finalizat la termen, chiar dacă au fost încurcate de câteva baruri uitate de proprietari, aceștia fiind somaţi să le demoleze.
Plajele din Mamaia şi Năvodari ar trebui să fie mai late cu 150 de metri până la sfârşitul lunii mai.
Proiectul “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, Faza II (2014-2020) va începe în curând și în Eforie. În prezent, se definitivează faza de proiectare și se preconizeazăcă faza de execuție va începe, în zona digurilor, după jumătatea acestui an.
La finalul lucrărilor, fără să afectăm în vreun fel sezonul estival, vom avea șase diguri noi (cele vechi vor fi demolate și refăcute), însumând peste 3.3 km lungime. Ulterior, în zona Eforie Nord - Cordon Litoral - Eforie Sud, se va demara înnisiparea propriu-zisă pe o distanță de peste 4 km lungime, a transmis ABADL pe pagina sa de facebook.
Prin acest proiect, se vor crea plaje noi la sud de Capul Turcului (peste 1 km lungime), dezvoltând potențialul turistic al zonei de sud a localității.
De altfel, Eforie va fi prima locație care va beneficia de implantarea ierbii de mare în larg (Zostera Noltii), o plantă (nu algă) care poate poleniza sub apă și poate produce oxigen.
Această plantă va conduce la stimularea biodiversității și îmbunătățirea calității apei.
Valoarea totală a proiectului de lărgire şi protejare a plajelor de pe ţărmul românesc depăşeşte 840 de milioane de euro.
Mare parte din finanţare este de la Uniunea Eurpeană.
La final, România va câştiga peste 220 de hectare noi de teren.