Cunoscut pentru felul său modest, Jean Constantin era îndrăgit de toţi constănţenii. „Să ne trăieşti, Nea Jeane!”, strigau cu şepcile în mâini chiar şi căruţaşii de la marginea oraşului, atunci când se întâmpla ca marele actor de comedie să treacă pe lângă ei cu maşina. Ultimele reprezentaţii ale actorului au fost la Constanţa, Bucureşti, Brăila, Piatra-Neamţ şi Roman, cu spectacolul aniversar „Frumosu’ de la Marea Neagră”. Artistul a jucat, ultima dată, acum trei zile, în localitatea constănţeană Adamclisi. Maestrul avea un stil de viaţă liniştit: se ducea des să se relaxeze la bordul ambarcaţiunii sale din Portul Tomis, Caliopi - botezată după numele mamei sale -, se întâlnea cu prietenii, foarte numeroşi, pentru că era pretutindeni respectat şi, mai ales, păstra vie pasiunea pentru scenă.
La aflarea veştii, numeroşi artişti şi-au manifestat regretul pentru pierderea marelui actor constănţean.
Florina Cercel: „Era foarte curajos, ignora boala şi-şi dorea să moară pe scenă. Dăruia mult publicului, dar păstra ceva şi pentru el\". Artista a adăugat că Jean Constantin „era teribil de comunicativ pe platou, dar, după aceea foarte retras\". Actriţa consideră că odată cu moartea lui Jean Constantin s-a stins încă o stea a cinematografiei şi teatrului românesc, alăturându-se astfel marilor nume de actori plecaţi în anii din urmă, precum Gheorghe Dinică, Ovidiu Iuliu Moldovan, Ştefan Iordache sau Ilarion Ciobanu.
Ion Besoiu: „A fost un creator de gen, un iubitor de frumos cum numai un actor poate să fie\". Actorul şi-a amintit că Jean Constantin era un om care ştia să primească oamenii în casa lui „cu dragoste şi tandreţe\".
Mircea Mureşan, regizorul cunoscutului film „Toate pânzele sus\": „Jean Constantin face parte din galeria marilor actori şi a oamenilor extraordinari pe care i-a avut România”.
Draga Olteanu Matei: „A fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. A fost un mare actor de comedie pe care l-a pierdut ţara, un actor de talie internaţională şi un om de o mare generozitate şi sensibilitate. Suntem cu toţii consternaţi, parcă de fiecare dată te ia prin surprindere un astfel de lucru\"
Radu Gabrea a amintit că Jean Constantin a jucat în primul său film, „Prea mic pentru un război atât de mare\", în 1968. „Au trecut aproape 42 de ani. De atunci, a rămas pentru mine un actor extraordinar, un prieten fabulos... Cred c-a făcut o glumă\", a declarat acesta.
Cristian Şofron, care era foarte tânăr când filma la „Toate pânzele sus\", şi-a amintit că Jean Constantin l-a ajutat foarte mult atunci când a trebuit să dea un examen. „A umblat cu mine câteva zile ca să poată să mă înscrie să pot să dau examenul la Constanţa\", şi-a amintit el. „Din păcate, pierderile din ultima perioadă legate de actori sunt extrem de dure. Golul pe care îl lasă nenea Jean acum nu poate fi umplut\", a mai precizat acesta, adăugând că actorul Jean Constantin ar fi putut să interpreteze şi roluri dramatice, nu doar cele atât de cunoscute, de comedie.