Magazine invadate de produse înfricoşătoare! Vezi de ce!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
De Halloween, pregătiri mai ceva ca la Crăciun și Revelion

Magazine invadate de produse înfricoşătoare! Vezi de ce!

Divertisment 24 Octombrie 2016 / 08:00 2048 accesări

Au mai rămas doar câteva zile până la cea mai înfricoșătoare noapte din an - cea de Halloween, iar constănțenii se pregătesc din timp pentru petrecerile tematice cu dovleci sculptați şi costume care te bagă în sperieți. Pentru ei, magazinele s-au aprovizionat temeinic cu măști, costume și dulciuri, dar și decorațiuni macabre. Aproape că nu există magazin care să nu-și fi amenajat măcar un raion cu produse specifice Halloween-ului. Dacă doriți să petreceți o noapte de groază în oraș, pentru a vă etala costumele, ar fi bine să știți că aveți de unde alege. Aproape că nu mai există club care să nu organizeze petrecere tematică în seara de Halloween, oferind pachete speciale care cuprind meniu tematic, decoraţiuni specifice, DJ şi multe alte surprize. Nici copiii nu sunt uitați. În mai toate școlile și grădinițele sunt organizate în această perioadă activități speciale și petreceri.

De mai mulți ani a ajuns și în România trendul sărbătoririi Halloween-ului, la final de octombrie. Iar cum au mai rămas doar câteva zile până la cea mai înfricoșătoare noapte din an, constănțenii cu imaginație se pregătesc de zor ca să își sperie prietenii și familia, purtând costume adecvate. Tinerii mai ales se pregătesc din timp pentru petrecerile tematice cu dovleci sculptați şi costume care te bagă în sperieți. Pentru ei, magazinele s-au aprovizionat temeinic cu măști, costume și dulciuri, dar și decorațiuni macabre. Aproape că nu există magazin care să nu-și fi amenajat măcar un raion cu produse specifice Halloween-ului. Constănțenii au început deja să ia la rând magazinele în căutarea costumelor de vrăjitoare, lilieci, vampiri sau zombie, care se găsesc pe rafturi la prețuri cuprinse între 80 și 300 de lei, dacă vorbim despre o ţinută complexă, cu diverse accesorii. Și pentru copii oferta este variată. În magazine găsiți costume de Albă ca Zăpada, Minnie Mouse, dovleci sau fantome. Ele au prețuri ceva mai mici decât cele pentru adulți - pornesc de la 40 de lei și pot ajunge la 100 de lei. Dacă vreți să arătați cu adevărat înfricoșător, nu uitați de make-up. Un machiaj specific vă costă între 100 și 150 de lei.

PETRECERI DE SPERIAT

Dacă vreţi să organizaţi o petrecere de Halloween acasă, trebuie neapărat să cumpăraţi dovleci, pe care să îi sculptați minuțios și să vă împânziți casa cu ei, dar și cu alte decorațiuni precum autocolantele pentru geamuri sau scheleți realizați din plastic. Dacă, în schimb, doriți să petreceți o noapte de groază în oraș, pentru a vă etala costumele, ar fi bine să știți că aveți de unde alege. Aproape că nu mai există club care să nu organizeze petrecere tematică în seara de Halloween, oferind pachete speciale care cuprind meniu tematic, decoraţiuni specifice, DJ şi multe alte surprize.

SERBĂRI ÎN ȘCOLI ȘI GRĂDINIȚE

Nici copiii nu sunt uitați. În școli și grădinițe sunt organizate în această perioadă activități speciale și petreceri cu ocazia sărbătorii de Halloween. ”Vom sculpta dovleci, din care facem felinare. Totodată, vom organiza o serbare care să îi bucure pe copilași”, a mărturisit un învățător, Adrian Ene. Sărbătoarea de Halloween a devenit populară datorită imigranților irlandezi, care au făcut-o cunoscută în Statele Unite, apoi în Canada, iar de aici a fost doar un pas până la răspândirea ei pe întreg Globul. La celţi, ea corespundea zilei de Samhain, în care poarta dintre lumea aceasta şi cea de dincolo se slăbea, permiţând spiritelor, bune sau rele, să o traverseze. În ţările creştine, Halloween-ul a fost asociat Sărbătorii Tuturor Sfinţilor, care se ţinea pe 1 noiembrie. Celţii încercau să îmbuneze spiritele rele cu dulciuri, de unde şi obiceiul de a oferi bomboane celor mici. În seara de Halloween, copiii colindau pe la case întrebând „Trick or Treat?“ (trad. - Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare că, dacă nu primesc dulciuri, li se va juca o farsă. Sărbătoarea iniţială a fost influenţată de multe culturi de-a lungul timpului, iar semnificaţia i s-a denaturat foarte mult, transformându-se într-un produs de larg consum.



12