Filmul “Magie în Manhattan”, o producţie Disney care combină animaţia cu personajele reale, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american, după ce a încasat 50 de milioane de dolari de joi pînă duminică. Filmul, o poveste a unei prinţese alungate din regatul său magic animat şi care se trezeşte în inima Manhattan-ului, a devansat o altă producţie de sezon, “This Christmas”, un lungmetraj romantic de familie, ce a obţinut încasări de 27,1 milioane de dolari.
Adaptarea poemului epic din Evul Mediu “Beowulf”, cu Angelina Jolie, s-a situat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, după ce a încasat 23,3 milioane de dolari la sfîrşitul săptămînii trecute. “Beowulf”, tragedia unui om condamnat la pribegie eternă pentru că a fost rodul iubirii dintre o muritoare şi Diavol, este urmată în top de filmul franco-american “Hitman: Rău necesar”, de Xavier Gens, o adaptare a unui joc video despre un ucigaş profesionist, care a obţinut încasări de 21 de milioane de dolari. “Bee Movie: povestea unei albine”, lungmetrajul animat realizat de actorul de comedie Jerry Seinfeld, care prezintă povestea albinei Barry ce se revoltă împotriva oamenilor “exploatatori”, s-a situat pe locul al cincilea, cu încasări de 16 milioane de dolari. Comedia “Fred Claus”, cu Vince Vaughn, povestea fratelui mai mare şi nefericit al lui Moş Crăciun, care la un moment dat este forţat să se mute la Polul Nord, s-a situat pe locul al şaselea, după ce a obţinut încasări de 15,1 milioane de dolari. Drama “August Rush”, povestea unei violonceliste geniale interpretată de Keri Russell, s-a situat pe locul al şaptelea, după ce a încasat 13,3 milioane de dolari.
Topul primelor zece filme cu cele mai mari încasări la sfîrşitul săptămînii trecute, în America de Nord, este completat de horror-ul “Ceaţa”, o adaptare după un roman scris de Stephen King (13 milioane de dolari), “Gangster american”, un film despre mafia new-yorkeză a anilor \'70 (12,7 milioane de dolari) şi “Nu există ţară pentru bătrîni”, în regia fraţilor Ethan şi Joel Coen, bazat pe romanul cu acelaşi nume al scriitorului Cormac McCarthy (11 milioane de dolari).