Magistrații au decis! Începe judecata în dosarul Colectiv!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Magistrații au decis! Începe judecata în dosarul Colectiv!

Justiție 29 Decembrie 2016 / 13:49 1716 accesări

Judecata în dosarul Colectiv, în care sunt vizaţi patronii clubului şi cei ai firmei de artificii, va începe la Judecătoria Sectorului 4, după ce magistraţii Tribunalului Bucureşti au respins, joi, contestaţiile inculpaţilor din dosar faţă de începerea dezbaterilor pe fond, decizia fiind definitivă.

Magistrații Tribunalului București au respins, joi, contestațiile inculpaților din dosarul Colectiv față de decizia din luna octombrie a Judecătoriei Sectorului 4, care a dispus trimiterea în judecată a dosarului. Decizia judecătorilor este definitivă, dezbaterile pe fond urmând să înceapă la Judecătoria Sectorului 4.

Astfel, la mai bine de un an de la incendiul din clubul Colectiv, în urma căruia 64 de persoane și-au pierdut viața, iar alte peste o sută au fost rănite, în dosarul Colectiv urmează să fie audiați în fața judecătorilor atât inculpații, cât și cele 185 de părți civile constituite în acest caz.

Procurorii de la Parchetul General au trimis în judecată dosarul Colectiv la data de 28 aprilie 2016. Patronii clubului, George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, sunt acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Cercetările au fost extinse și asupra reprezentanților firmei care a livrat artificiile în club, Golden Ideas Fireworks. Artificierul firmei, Viorel Zaharia, este acuzat de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în timp ce patronii Cristian Niță și Daniela Niță sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri. Cristian Niţă a fost interceptat de anchetatori în timp ce discuta cu o angajată, a doua zi după incendiul din club, despre ştergerea unor documente care puteau constitui probe în dosar. Angajata le-a spus anchetatorilor că firma practic nu avea evidenţă contabilă şi că s-a panicat după ce a văzut efectele incendiului din Colectiv, motiv pentru care a recurs la ştergerea unor documente.

În dosar au fost puse sub acuzare firmele SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, în formă agravantă, având ca urmare decesul mai multor persoane şi vătămare corporală din culpă, în formă agravantă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane.

Din dosarul Colectiv au fost disjunse şi alte dosare, unul dintre ele în privinţa lui Marian Moise, pirotehnistul rănit în urma incendiului. Acesta era angajat al firmei care a furnizat artificiile, iar în seara de 30 octombrie 2015 s-a ocupat de montarea lor în club. Astfel, alături de Marian Moise, se fac cercetări şi faţă de celelalte persoane trimise în judecată.

Cea de-a doua cauză se referă la ISU, Departamentul de Urbanism al Primăriei Sectorului 4, firma de construcţii care s-a ocupat de clădirea clubului şi societatea care a montat buretele în incintă. Cererea de extindere a urmăririi penale în acest sens a fost depusă de reprezentantul legal a 20 de părţi civile din dosar, la data de 11 aprilie 2016.

În incendiul din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, iar alte peste o sută au fost rănite.

Taguri articol


12