Mai multă cafea, mai puţin... diabet

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mai multă cafea, mai puţin... diabet

Monden 26 Aprilie 2014 / 00:00 674 accesări

Creşterea consumului zilnic de cafea ar putea reduce riscul de îmbolnăvire de diabet, a anunţat o echipă de cercetători din SUA şi Singapore, într-un studiu publicat vineri. Pornind de la trei studii americane efectuate pe 120.000 de persoane, în cea mai mare parte angajaţi în sistemul medical, o echipă de cercetători din SUA şi Singapore a stabilit o legătură între suplimentarea consumului zilnic de cafea cu o ceaşcă şi jumătate, timp de patru ani, şi reducerea cu 11% a riscului de îmbolnăvire cu diabet de tip 2, cea mai frecventă formă a acestei maladii. ”Am observat că o creştere a consumului de cafea, timp de patru ani, a fost asociată cu scăderea riscului de diabet în următorii patru ani”, au afirmat cercetătorii în studiul efectuat de Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston. Pe cale de consecinţă, reducerea consumului zilnic de cafea cu două ceşti a crescut riscul de diabet cu 18%. Pe de altă parte, experţii citaţi de Science Media Center au avertizat împotriva oricărei extrapolări a rezultatelor. ”Nicio recomandare în privinţa consumului de cafea nu poate fi făcută pornind de la acest studiu”, au afirmat experţii, subliniind că recomandările au în vedere mai ales modificări ale consumului de cafea şi efectele pe termen scurt ale cafelei asupra riscului de diabet. În plus, nu a fost descoperită nicio legătură cu consumul de cafea decafeinizată sau de ceai, au afirmat autorii studiului, care au precizat că băutorii de ceai şi-au schimbat relativ rar obiceiurile în cursul perioadei studiate.

Taguri articol


12