Dacă mergeți la târgurile de la Pavilionul Expozițional Constanța mai mult pentru a mânca decât pentru a cumpăra haine sau accesorii, atunci s-ar putea să suferiți o mare dezamăgire. La evenimentele viitoare vor exista mai puține standuri cu mâncare decât până acum. Asta pentru că autoritățile au găsit numeroase nereguli la controalele efectuate în trecut. Prin urmare, Consiliul Județean Constanța a fost nevoit să limiteze activitatea Pavilionului din acest punct de vedere.
De acum, târgurile și expozițiile din cadrul Pavilionului Expozițional Constanța se vor desfășura după reguli mult mai stricte. Asta pentru că, în ședința de Consiliu Județean de miercuri, 11 mai, a fost votat un nou regulament de ordine interioară pentru acest obiectiv. Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Constanța (CJC) Cristinel Dragomir, una dintre cele mai importante modificări îi vizează în mod direct pe comercianții care vindeau produse alimentare pe platoul din afara Pavilionului Expozițional. „Nu vom mai putea să folosim spațiul de afară pentru anumite activități, în special cele de comercializare a produselor alimentare de origine animală. Acestea au fost recomandările specialiștilor de la Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, care au desfășurat controale și au constatat că mulți comercianți nu lucrau în acord cu regulamentele în vigoare, nu aveau actele necesare și nu respectau normele igienico-sanitare. Ni s-a pus în vedere faptul că, dacă vom continua să permitem vânzarea produselor de origine animală fără a respecta condițiile minime, vom fi amendați. Prin urmare, am restrâns această activitate, lăsând mai mult loc pentru meșteșugari și florari, care nu au nevoie de condiții speciale pentru păstrarea mărfii”, a spus Dragomir.
VOR DISPĂREA MICII DE LA TÂRGURI?
Conform regulamentului aprobat miercuri, nu vor dispărea comercianții și producătorii. Însă aceștia nu vor avea voie sub nicio formă să vândă produsele fără să aibă toate certificatele, avizele și autorizațiile prevăzute în lege, de la certificatele medicale ale producătorului, avizele sanitare ale animalelor până la certificatul de producător. În caz contrar, ei riscă amenzi de până la 10.000 de lei, care vor fi aplicate, conform legii, de către organele care se ocupă de acest lucru. Vor exista un singur loc pentru grătar și alte 35 pentru expunerea diferitelor produse alimentare. Însă, în cazul în care platoul descoperit va fi solicitat pentru alte activități (expoziție de meșteșuguri, haine sau utilaje), nu vor putea fi comercializate produse alimentare de niciun fel.