„Mamaia Copiilor” împlineşte 10 ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Mamaia Copiilor” împlineşte 10 ani

Cultură 05 Iulie 2010 / 00:00 464 accesări

Festivalul Naţional de Creaţie şi Interpretare „Mamaia Copiilor” 2010 se va desfăşura, în perioada 14 - 17 iulie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa. Pentru că, anul acesta, festivalul aniversează un deceniu de la înfiinţare, organizatorii au pregătit o ediţie jubiliară şi totodată, omagială, în memoria regretatului compozitor Aurel Manolache. Fondator al acestei competiţii, Aurel Manolache s-a stins din viaţă în primăvara acestui an, pe 10 martie.

În urma preselecţiei care s-a realizat în 23 de centre zonale din ţară, la care au participat aproximativ 1500 de tinere talente, au fost admişi în concurs 152 concurenţi de la toate categoriile de vârstă. Repetiţiile pentru „Mamaia Copiilor” vor începe pe data de 12 iulie, iar concursul va fi transmis în direct de TVR1.

Ca o noutate a acestei ediţii, secţiunea Creaţie a fost împărţită în două categorii: pentru cei mici şi pentru adolescenţi. „Într-o discuţie pe care am avut-o cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, primii trei concurenţi câştigători de la grupa a IV-a de vârstă (14-17 ani), care au depăşit 16 ani, vor fi selecţionaţi direct şi pentru Festivalul Naţional de Muzică Uşoară ‘Mamaia’. Se încearcă o legătură, firească, de altfel, între cele două competiţi”, a declarat actorul Liviu Manolache, cel care a preluat sarcina coordonării acestui festival de la tatăl său, Aurel Manolache, alături de Cristina Chiş, director artistic şi Cristina Manoliu-Săvulescu, coordonator activităţi conexe.

Organizatorii evenimentului sunt: Agenţia Internaţională „Euroconcert\", Consiliul Judeţean Constanţa, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, TVR şi Radio România.

Festivalul „Mamaia Copiilor” a fost creat în anul 2001, de către compozitorii Aurel Manolache şi Dumitru Lupu, din necesitatea promovării creaţiei originale româneşti de muzică uşoară, din dorinţa descoperirii şi promovării celor mai tinere valori din România, cu vârsta cuprinsă între cinci şi 17 ani.



12