Vă prezentăm o rețetă de mâncare de praz cu măsline, gustoasă și ușor de preparat. Aveți nevoie de 4 fire de praz, o ceapă, jumătate de ardei gras, 200 g de măsline negre 250 g de suc de roșii (sau o conservă), 50 ml de ulei, o felie de lămâie fără coajă, o foaie de dafin, sare, piper și pătrunjel. Pentru început prazul se spală, se curăță, iar partea albă se taie în rondele. Totodată, ceapa și ardeiul se taie în cuburi sau solzișori, iar împreună cu prazul se călesc 5-6 minute în puțin ulei. În continuare se adaugă un sfert de pahar de apă și se lasă pe foc, într-o tigaie cu capac, până când prazul începe să se înmoaie. Se toarnă apoi sucul de rosii, se adaugă felia de lămâie, frunza de dafin și măslinele și se mai lasă la fiert 10 minute, după care potrivim de sare și piper și pătrunjel tocat.