Mâncarea condimentată reduce riscul de moarte prematură

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mâncarea condimentată reduce riscul de moarte prematură

Lifestyle 27 Octombrie 2015 / 20:56 1397 accesări

Un studiu al unei echipe de cercetători chinezi susține că un consum regulat de hrană condimentată ar proteja împotriva unei serii de boli și ar reduce riscul decesului prematur. Oamenii de știință chinezi au studiat obiceiurile alimentare a aproximativ o jumătate de milion de persoane, timp de câțiva ani. Astfel, s-a constatat că acele persoane care mănâncă aproape zilnic mâncare condimentată trăiesc, în medie, mai mult decât cele care nu mănâncă aproape niciodată condimentat. Riscul de deces prematur scade cu 14% la persoanele care preferă mâncarea condimentată. Efectul este și mai accentuat când nu se consumă alcool, ci se preferă apa sau ceaiul.

Potrivit cercetătorilor, capsaicina din ardei ar avea proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, asigurând astfel o anumită protecție împotriva bolilor respiratorii și cardiovasculare, precum și a cancerului. Studiul are însă limite evidente: nu au fost luate în calcul celelalte obiceiuri alimentare și modul de viață al persoanelor. Însă se poate spune că un consum regulat de mâncare condimentată ar putea fi semnul unui comportament general mai sănătos și că asocierea cu longevitatea s-ar putea explica în acest fel. Autorii studiului apreciază însă că mâncarea condimentată în sine ar juca un rol semnificativ în prelungirea duratei vieții.

Citește și:

Alimente ce trebuie ignorate când foamea este prea mare

Zece preparate tradiționale de Paști din întreaga lume

Trucuri pentru o siluetă de vis

Studiu. Românii preferă mâncarea gătită în casă



12