Cercetătorii americani au constatat că mâncarea gătită în casă este mai sănătoasă decât cea pregătită în oraș și reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2. Acest aspect este de înțeles, întrucât cantitatea de glucide conținută de un meniu pregătit acasă este strict controlată, comparativ cu un meniu gătit la restaurant, care poate conține adaosuri nespecificate de zahăr brun, amidon de porumb sau alte substanțe interzise diabeticilor. Persoanele care mănâncă între 11 și 14 prânzuri sau cine pe săptămână ori circa două mese gătite în casă în fiecare zi prezintă un risc cu 13% mai scăzut de a dezvolta diabet de tip 2 în comparație cu cei care consumă mai puțin de șase prânzuri sau cine pregătite în casă pe săptămână, susține un studiu prezentat la reuniunea anuală a American Heart Association, care a avut loc în weekend-ul trecut, în Orlando, Florida. Studiul s-a desfășurat pe 58.000 de femei și 41.000 de bărbați, monitorizați pe o perioadă de circa 36 de ani, între 1986 și 2012. Niciunul dintre participanți nu fusese diagnosticat cu diabet, boli cardiovasculare sau cancer la începutul studiului.
Citește și:
Mâncarea condimentată reduce riscul de moarte prematură
Studiu. Românii preferă mâncarea gătită în casă