Bucătăria românească nu se poate lăuda cu rafinamentul, însă cu siguranță se poate lăuda cu gustul bogat. Iată care sunt preparatele românești care îi încântă pe străini.
1. Sarmale
Străinii sunt fascinați de celebrele noastre sărmăluțe, servite cu mămăliguță și/sau smântână.
2. Mămăliga cu brânza și smântână
Nici mămăliguța cu brânză și smântână nu le-a rămas indiferentă celor care au venit în țara noastră. Ce-i drept, e delicioasă!
3. Ciorba de fasole cu ciolan
Fasolea cu ciolan este preparatul tradițional de 1 Decembrie. Ciorba este preparată diferit, în funcție de zonele vizitate: cu multe legume în sud, cu mărar și tarhon în Moldova, cu oțet și smântână în Transilvania. Indiferent de rețetă, ciorba de fasole cu ciolan este o comoară națională.
4. Ciorba de burtă și ciorba rădăuțeană
La capitolul ciorbe, printre preferințele străinilor se află și ciorba de burtă și ciorba rădăuțeană. Diferența este că a doua este considerată mai “light” pentru că are multe legume.
5. Iahnia de fasole cu afumatură
Ca și ciorbița de fasole, iahnia cu afumătură e delicioasă. Preparatul originar din Transilvania este răspândit pe tot teritoriul țării.