Începând cu 1 august a început Postul Adormirii Maicii Domnului. Astfel, timp de două săptămâni, toți cei care doresc să se abțină de la mâncarea ”de dulce” trebuie să știe că pe piață se găsesc produse specifice, însă mare atenție, pentru că unele sunt adevărate ”bombe toxice”. Cei de la InfoCons vin cu o serie de informări pentru a face alegerea cea mai bună. Pentru persoanele interesate, InfoCons a efectuat o serie de studii comparative pentru pateuri vegetale, margarină sau lapte din soia. Astfel, studiul comparativ„Margarină din grăsime vegetală- știi ce conține?“ arată că 54% dintre produsele analizate au în conținut 5 E-uri!; studiul comparativ„Pate vegetal- știi ce conține?“arată că 30% dintre produsele analizate au în conținut 14 E-uri; studiul comparativ„Lapte din soia- știi ce conține?“ arată că 75% dintre produse au concentrație scăzută în proteine! „Pe eticheta oricărui produs alimentar trebuie să existe lista ingredientelor în ordinedescrescătoare, după proporția fiecărui ingredient(cu excepția amestecurilor de fructe sau legume), incluzând acele ingrediente care se cunoaște că pot provoca reacții alergice (de exemplu: arahide, lapte, ouă, pește). Trebuie indicată proporția în procente (%) a ingredientelor evidențiate în prezentarea produsului, ca de exemplu în numele produsului sau în imaginea de pe ambalaj.Un alt aspect important îl reprezintă păstrarea lanțului frigorific. Dacă acesta nu este respectat, temperaturile ridicate pot altera produsele cu o ușurință mult mai mare în această perioadă. Și nu uitați!Cereți bonul fiscal pentru o reclamație eficientă!”, este declarația președintelui InfoCons, Sorin Mierlea.