Cu siguranţă nu vreţi să vă petreceţi sărbătorile pascale la spital! Aşa că nu vă repeziţi în bunătăţile preparate pentru masa tradiţională fără să vă opriţi, mai ales dacă sunteţi după perioada de post. Sfatul vine din partea medicilor. Şeful Clinicii Medicale a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) „Sf. Apostol Andrei” Constanţa, prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, oferă soluţiile sigure astfel încât să putem mânca tot ce ne dorim, dar fără să ni se facă rău. „Nu o să recomand să nu mâncăm de Paşte. Dimpotrivă. Putem mânca din toate, dar câte puţin. Friptura de miel, de exemplu, dar în general carnea, trebuie consumată cu salată sau legume. Trebuie atenţie mare, măsură, şi la consumul de alcool. Şi multă mişcare. Putem fi alături de familie nu doar la masă, ci şi la plimbare”, recomandă profesorul. Ea spune că mâncarea multă presupune şi cheltuială pe măsură, aşa că trebuie să ne gândim bine înainte de a face cumpărăturile de Paşte. Totodată, prof. univ. dr. Catrinoiu nu recomandă sub nicio formă automedicaţia.