Manifestări împotriva recoltării de organe ca metodă de execuție în China

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Manifestări împotriva recoltării de organe ca metodă de execuție în China

Externe 14 Mai 2016 / 08:28 953 accesări

Vineri, 13 nu este neapărat o zi neagră. Pentru zeci de milioane de oameni din lumea întreagă, 13 mai este ziua în care este sărbătorită mișcarea spitrituală Falun Dafa (cunoscută și ca Falun Gong). Falun Dafa este un sistem de credințe și practici fondat în 1992, derivat din sistemul filosofic chinezesc antic de cultivare a sănătății, vitalității și longevității, cât și de evoluție proprie - bazat pe principiile clasice ale Taoismului. Practicanții acestei credințe nu sunt supuși vreunui ritual de devoțiune și pun accent pe moralitate, nu pe latura teologică a preceptelor filosofice, promovând fără floricele spirituale bunătatea, adevărul și toleranța. Încă de la înființarea sistemului Falun Dafa, Guvernul chinez și-a manifestat vehement ostilitatea față de el, pe motiv că principiile lui contravin normelor comunismului. La nivel mondial, mișcarea pacifistă a ajuns în atenția publicului mai ales din cauza tratamentului discriminator primit din partea Guvernului chinez, acuzat de numeroase organizații umanitare că ar fi împins până la barbarie persecuția împotriva membrilor acestui curent. Cele mai dure acuze indică faptul că administrația chineză ar permite și chiar încuraja recoltarea forțată de organe, pe viu, de la deținuți condamnați pentru simplul fapt că au aderat la Falun Dafa.

Cu ocazia Zilei de 13 mai, practicanți Falun Dafa din România au organizat un protest pașnic în fața Ambasadei Chinei din București, între orele 17.00 - 19.15. Sâmbătă, între orele 14.00 - 18.00, este organizat un alt eveniment, de informare a publicului, în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle.

Potrivit unui comunicat al comunității Falun Dafa România, anul acesta se împlinesc 24 de ani de când practica de qigong a fost prezentată publicului larg din China de către Li Honghzi. De atunci, Falun Dafa a înflorit în peste 100 de țări, ziua de 13 fiind sărbătorită în fiecare colț al globului, pe toate continentele.Transmisă de la maestru la discipol, Falun Dafa cuprinde o serie de exerciții line de qigong, meditație și un set de Învățături morale centrate pe principiile Adevăr, Compasiune și Toleranță. În semn de apreciere pentru beneficiile pe care le aduce societății, mai multe orașe ale lumii au declarat ziua de 13 mai drept Ziua Internațională Falun Dafa, practica bucurându-se de numeroase premii și recunoaștere internațională. Fondatorul Falun Dafa, Li Hongzhi, a fost, la rândul său, de cinci ori nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace.

La doar 7 ani după prezentarea publică, Falun Dafa era practicată - potrivit statisticilor oficiale ale Guvernului de la Beijing - de 70 până la 100 de milioane de chinezi.

DE CE A AJUNS SĂ FIE PERSECUTATĂ DE PARTIDUL COMUNIST CHINEZ?

„După ce numărul chinezilor care practicau Falun Gong l-a depășit pe cel al membrilor PCC, liderul Partidului Comunist Chinez de atunci, Jiang Zemin, într-o mișcare politică menită să îi consolideze puterea, a dat ordin ca mișcarea, din care altminteri făceau parte și numeroși oficiali de partid de rang înalt, să fie eradicată. Din 20 iulie 1999 au trecut aproape 17 ani de când partidul își măcelărește propriii cetățeni. Astfel, a fost creat Biroul 6-10, un organism extrajudiciar de tip Gestapo, specializat în coordonarea persecuției împotriva Falun Gong pe tot cuprinsul țării. A urmat, în stilul consacrat al partidului, o campanie de propagandă masivă, la nivel național, care viza defăimarea practicii, precum și o întreagă pleiadă de acțiuni specifice campaniilor comuniste de epurare - crime, torturi, violuri etc.

Campania de epurare desfășurată de PCC împotriva celor peste 70 de milioane de practicanți a culminat cu dezvoltarea unei industrii bazate pe jaful de organe de la prizonierii de conștiință, vânzarea organelor pentru transplanturi aducând regimului de la Beijng miliarde de dolari. Jiang Zemin a folosit întregul aparat de stat al Chinei pentru campania de recoltare de organe pe viu de la practicanții Falun Gong, precum și de la alți prizonieri de conștiință. China a devenit singurul stat în care prelevarea de organe este folosită ca metodă de execuție, iar timpul de așteptare pentru un organ este de doar două-trei săptămâni, ceva de neimaginat până acum în China, țară în care, în mod tradițional, oamenii, crezând în reîncarnare, nu își donează organele. Drept dovadă, la înființarea sistemului de înregistrare a donatorilor de organe în China, țară cu o populație de 1,3 miliarde de locuitori, s-au înregistrat doar câteva zeci de donatori de organe. Pentru fiecare persoană care venea în China să își facă transplant, cel puțin un prizonier de conștiință era ucis. Spunem „cel puțin“ întrucât spitalele le ofereau pacienților garanția că, dacă organul transplantat nu era compatibil, nu vor pleca din China fără organul pentru care au plătit. Așadar, uneori se ajungea ca opt oameni să fie omorâți pentru un singur pacient - corpurile victimelor erau incinerate pentru a șterge urmele. Vorbim, de fapt, despre un nou tip de crimă - recoltarea forțată de organe de la prizonierii de conștiință. În ciuda persecuției conduse de PCC, Falun Dafa nu a fost suprimată, ci s-a extins în toată lumea. Practicanții Falun Dafa - din interiorul și exteriorul Chinei - au răspuns întotdeauna persecuției prin eforturi pașnice și persistente de informare a publicului cu privire la persecuție și de corectare a afirmațiilor calomniatoare făcute de propaganda regimului comunist despre Falun Gong, oferind astfel un exemplu remarcabil de umanitate în fața nedreptății", se menționează în documentul citat.

Citește și:

Epurări religioase prin recoltare de organe pe viu, în China?

Taguri articol


12