MApN infirmă că bateriile antiaeriene românești ar fi deschis focul asupra dronelor rusești

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MApN infirmă că bateriile antiaeriene românești ar fi deschis focul asupra dronelor rusești

Eveniment 26 Iulie 2024 / 15:46 82 accesări
Foto: MApN

Foto: MApN

MApN infirmă că bateriile antiaeriene românești ar fi deschis focul asupra dronelor rusești care s-au apropiat de spațiul aerian al României, în timpul atacurilor de zilele trecute asupra Ucrainei. Subliniază că informațiile și imaginile distribuite online în ultimele ore “nu au un fundament real”.

“Vă semnalăm o serie de informații false vehiculate în platforma X (fostă Twitter), dar și în alte rețele sociale, care pretind că România ar fost vizată de atacurile cu drone ale Federației Ruse executate în ultimele zile și că mijloacele de apărare antiaeriană ale Armatei României dislocate la frontieră ar fi executat foc asupra acestora. Aceste așa-zise informații nu au niciun fundament real”, subliniază biroul de presă al MApN.

Acesta face referire la imaginile postate recent pe rețelele de socializare, ce par să fi fost filmate de pe malul românesc al Dunării, în timpul atacurilor rusești asupra portului ucrainean Ismail (nu este clar dacă miercuri sau joi noaptea). Videoclipurile respective au fost postate pe un cont de Facebook ce pare a fi fost creat special pentru acest scop.

“Atacurile executate de Federația Rusă au vizat infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre și nu obiective de pe teritoriul României, iar forțele și mijloacele Ministerului Apărării Naționale dispuse în zona frontierei cu Ucraina nu au executat, în nicio astfel de situație, foc asupra mijloacelor de atac ale Federației Ruse”, mai explică MApN.

Sunt peste 30 de filmulețe distribuite online, începând de azi-noapte, majoritatea fără comentarii, ce arată atât exploziile din Ucraina, dar și tirurile antiaerienei ucrainene. Anterior, Ambasada Ucrainei la București a rugat publicul din România să nu mai posteze pe internet imagini din timpul atacurilor rusești, deoarece acestea ajută Rusia să localizeze și să țintească bateriile de apărare ucrainene, dar și să-și regleze loviturile cu drone asupra infrastructurii din țara vecină.



Ştiri recomandate

12