Fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu, trimis în judecată în dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, rămâne în arest la domiciliu, a decis, astăzi, Curtea de Apel Ploieşti, sentinţa fiind definitivă. Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis contestaţia procurorilor împotriva deciziei Tribunalului Prahova, de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar, pentru mai mulţi inculpaţi din dosarul evaziunii fiscale cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro. Astfel, pentru cinci dintre cei 12 inculpaţi pentru care Tribunalul înlocuise, luni, arestul la domiciliu cu controlul judiciar, instanţa superioară a admis contestaţia procurorilor. Printre cei cinci se află şi Marcel Păvăleanu, care va rămâne în arest la domiciliu. Decizia instanţei este definitivă. Luni, magistraţii Tribunalului Prahova au decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu cu controlul judiciar pentru 12 dintre inculpaţii din dosarul evaziunii fiscale, decizia fiind însă contestată de procurori. Astfel, instanţa a dispus cercetarea sub control judiciar pentru Marcel Păvăleanu, Cecilia Stroe, Emilia Loredana Dobre, Victoria Enică, Elena Giluela Ştefănescu, Dragoş Ioan Ionescu, Nicolae Onea, Gheorghe Soare, Costin Gabriel Muşat, Marian Răducu Ţărîndă, Andrei Costin Ţărîndă şi Bogdan-Ionuţ Şerban.
În acest dosar mai sunt inculpaţi Răzvan Alexe, urmărit penal în dosarul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, Vlad Cosma, precum şi omul de afaceri prahovean Ion Dumitru, cercetat în libertate.
În luna martie, procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată în dosarul evaziunii fiscale şi spălării de bani cu un prejudiciu estimat la 35 de milioane de euro a lui Marcel Păvăleanu şi a altor 34 de persoane - fizice şi juridice -, sub acuzaţia de evaziune fiscală, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova. Iniţial, fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu şi alte şase persoane, şi anume Enică Victoria, Stroe Cecilia Cristina, Şerban Bogdan Ionuţ, Ştefănescu Elena Giluela, Corneliu Popa şi Emilia Loredana Dobre, au primit mandate de arestare preventivă în luna octombrie a anului trecut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.
Ulterior, alte şase persoane, administratori ai unor societăţi comerciale, au fost arestate în acest dosar. Conform procurorilor, Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel sunt urmăriţi penal pentru evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. La începutul lunii februarie a acestui an, Stroe Cecilia Cristina, Dobre Emilia Loredana, Enică Victoria şi Ştefănescu Elena Giluela au fost eliberate din arestul IPJ Prahova şi plasate în arest la domiciliu. Ulterior, Tribunalul Prahova a dispus înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu şi pentru ceilalţi nouă inculpaţi în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, respectiv Marcel Păvăleanu, Nicolae Onea, Dragoş-Ioan Ionescu, Costin-Gabriel Muşat, Marian-Răducu Ţărândă, Andrei Costin Ţărândă, Bogdan-Ionuţ Şerban şi Gheorghe Soare, Corneliu-Ciprian Popa. Din probele administrate în cauză, există indicii că inculpaţii din dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro au desfăşurat, în perioada 2012 - 2013, operaţiuni comerciale nereale, cu societăţi de tip fantomă, operaţiuni pe care le-au înregistrat în contabilitatea societăţilor pe care le administrează, cu scopul de a se sustrage de la plata impozitului datorat bugetului consolidat al statului.