Marea Britanie limitează alocaţiile pentru copiii imigranţilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Marea Britanie limitează alocaţiile pentru copiii imigranţilor

Externe 10 Aprilie 2014 / 00:00 2345 accesări

Reglementările care limitează acordarea de ajutoare sociale imigranţilor din state UE aflaţi în căutarea unui loc de muncă în Marea Britanie vor fi extinse, începând din iulie, asupra alocaţiilor pentru copii. Imigranţii UE aflaţi în căutarea unui loc de muncă vor putea solicita alocaţii şi deduceri de taxe pentru copii abia după trei luni de la sosirea în Regatul Unit, începând din luna iulie. În prezent, aceştia sunt nevoiţi să aştepte trei luni înainte să solicite o alocaţie acordată persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Guvernul subliniază că aceste măsuri arată că sistemul nu este deschis unor abuzuri.

Guvernul Cameron a mai anunţat că noii solicitanţi eligibili ai alocaţiei acordate pentru căutarea unui loc de muncă nu vor mai avea un acces de rutină la servicii de interpretare. Începând de luna viitoare, acestora le va fi testat nivelul englezei vorbite şi li se va cere să-şi îmbunătăţească cunoştinţele în cazul în care le este afectată căutarea unui loc de muncă. Solicitanţii al căror nivel al limbii engleze vorbite este evaluat ca slab vor fi nevoiţi să participe la cursuri de formare şi se aşteaptă ca ei să înregistreze progrese în decurs de şase luni. Cei consideraţi vulnerabili şi având nevoie de susţinere vor avea acces în continuare la servicii de interpretare de rutină. Executivul afirmă că doreşte un sistem credibil, corect şi transparent care să ajute persoane care se deplasează în UE să muncească şi să susţină în mod egal atât imigranţii, cât şi non-imigranţii. Însă un purtător de cuvânt al Partidului Laburist a declarat că Guvernul conservator vrea să câştige teren pierdut, în contextul în care laburiştii au propus anul trecut măsuri care să asigure că oamenii vin în Marea Britanie să contribuie, nu doar să ceară ajutoare.

Marea Britanie şi-a intensificat restricţiile privind accesul imigranţilor la beneficii sociale, în condiţiile în care premierul David Cameron încearcă să reducă venirea muncitorilor străini în ţară în perspectiva unor alegeri naţionale anul viitor. Sondajele de opinie arată că alegătorii sunt îngrijoraţi din cauza nivelurilor de imigraţie, o tendinţă reflectată inclusiv în popularitatea crescândă a formaţiunii eurosceptice Partidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP), ce se opune imigraţiei cu uşile deschise şi a început să atragă susţinători din rândurile simpatizanţilor conservatori ai lui Cameron. UKIP ar urma să se claseze pe primul sau al doilea loc în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European programate luna viitoare, în timp ce conservatorii s-ar putea clasa pe poziţia a treia.



12