MARELE PREMIU! Constănțeni premianți la WORLD Autism Festival, Canada 2017!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Au reușit să-i impresioneze pe străini cu proiectele lor

MARELE PREMIU! Constănțeni premianți la WORLD Autism Festival, Canada 2017!

Sănătate 01 Octombrie 2017 / 17:34 877 accesări

O delegație a României, formată din constănțeni, a reușit să-i impresioneze pe străini cu proiectele lor pentru copiii cu autism, ba mai mult, România a luat marele premiu în Canada, acolo unde a participat alături de nu mai puțin de 34 de țări. ”Povestea cu... nimeni nu a auzit de România, aici, în Canada nu a funcționat, fiecare persoană dintre cele 34 de țări mi-a transmis câte ceva din ceea ce reprezintă România. Chiar am simțit priviri admirative din partea reprezentanților multor țări”, a scris psihologul constănțean Adrian Gemănaru, nominalizat, anii trecuţi, la World Autism Festival, pe pagina de socializare. Chiar dacă delegația Romaniei a fost cea mai mică (SUA a avut peste 10 de reprezentanți), România a reușit să câștige Marele Premiu la secțiunea: Excelență în Tehnologie cu proiectul ”Camera virtuală de adaptare în școală/grădiniță”. ”Fără nicio exagerare, dar lumea nu înțelege de ce, cei de la Televiziune, stau cu Interviurile doar pe noi. Secretul este că producătorul emisiunii este Adelina Suvagău, o româncă stabilită de 20 de ani în Canada. Acest premiu nu-mi aduce nicio sumă de bani, este doar o recunoaștere internațională pentru munca pe care o desfășor zilnic pentru acești copii speciali. Este special sentimentul că, de fiecare dată când ești prezentat în cadrul Festivalului să se anunțe, reprezentând România, din regiunea Constanța, psihologul Adrian Gemănaru”, spune el.

O COMPANIE DE FILM INDEPENDENT VINE ÎN ROMÂNIA! ”Cei din SUA au fost cei mai drăguți cu mine, mi-au făcut conexiunea cu o companie de film independent ce dorește să vină în România să realizeze un film de scurt metraj despre Plaja Terapeutică din România, pentru un documentar”, spune psihologul. ”Am recunoscut mereu. Sunt un norocos, dar este adevărat că mereu am încercat să ofer înainte de a cere. Mulțumesc România de aici din Canada, Vancouver! P.S. Multumesc oamenilor ce mă cunosc cu adevărat: soției, fratelui și părinților mei”, a adăugat, pe pagina de socializare, Adrian Gemanaru.

Precizăm că Adrian Gemănaru a elaborat un concept unic în lume pentru integrarea copiilor în sistemul de învăţământ. Este vorba de proiectul “Camera Virtuală”, în cadrul căruia copiii vor purta o cască virtuală, care simulează mai multe scenarii prin care acesta trece atunci când păşeşte pragul şcolii pentru prima dată. Proiectul-pilot a fost lansat în 15 mai, la Centrul Psihologic “Marea Neagră” din Constanța, pentru copiii care se află în clasa pregătitoare din cadrul Şcolii nr. 39 “Nicolae Tonitza” din Constanţa, iar continuă în septembrie, pentru copiii care au intrat în clasa pregătitoare. Ineditul proiect, finanţat în urma concursului naţional de proiecte - „TeImplici”, susţinut de Telekom România, a fost gândit de către o echipă de psihologi, condusă de Adrian Gemănaru, în contextul în care tot mai mulţi copii întâmpină dificultăţi de adaptare în sistemul şcolar, din cauză că fac o trecere bruscă într-un mediu total necunoscut lor.

Cât privește Plaja terapeutică, reamintim că, începând cu sezonul estival 2018, Constanța va fi primul oraș din Europa care va avea o plajă special concepută pentru persoanele cu dizabilităţi. Proiectul este inițiat de psihologul Adrian Gemănaru. Sectorul de plajă din zona Faleză Nord, întins pe o suprafată totală de 22.000 mp și cu o deschidere la mare de 200 metri, este pus la dispoziție de Administrația Bazinală Dobrogea - Litoral pentru activități terapeutice organizate de Centrul “Marea Neagră” din Constanța. Parcul terapeutic va cuprinde două zone de șezlonguri (100 de locuri), două zone de cearșafuri (1.000 de locuri), rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor.

Citește și : Școala fără teme și cu muzică în pauze devine și școala cu cameră virtuală!

Concept unic în Europa. Plajă pentru persoane cu dizabilităţi, la Constanţa

Taguri articol


12