Maşinuţe electrice, la doi paşi de cearşafuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ţara frunzelor

Maşinuţe electrice, la doi paşi de cearşafuri

Eveniment 07 August 2010 / 00:00 2615 accesări

Ţinând cont că litoralul nu contează în România, ministresa turismului e total nepăsătoare faţă de ceea ce se întâmplă în staţiunile de la malul mării. Prin urmare, nici instituţiile pe care le are în subordine nu reacţionează la adresele Primăriei Constanţa când vine vorba de demolarea unor construcţii ilegale existente pe plajă, singura instituţie abilitată să acţioneze fiind Inspectoratul de Stat în Construcţii. Aşa că plaja din Mamaia este plină de utilaje cu maşinuţe electrice care, pentru montare, ar fi avut nevoie de autorizaţie şi de un contract pentru multă energie electrică! Neputând face nimic mai mult, Primăria a amendat SC Macht Kart Palas SRL. După amenzile primite, firma în cauză îşi desfăşoară nestingherită activitatea.

Turismul de pe litoralul românesc primeşte lovitură după lovitură, mai marii turismului românesc, în frunte cu ministresa şefă Elena Udrea, asistând impasibili la ceea ce reprezintă până la urmă îngroparea litoralului românesc. După ce a exclus din „marele“ brand de ţară litoralul, considerând că acest segment turistic nu este reprezentantiv pentru România, Elena Udrea aruncă şi o mână de pământ, ca la morţi, pe turismul de pe litoral. Şi asta în condiţiile în care autorităţile locale s-au zbătut de-a lungul ultimilor doi ani să aducă din nou plajele la hotelieri şi să facă puţină ordine pe plajele din România. Totul în ideea că, dacă au plaja în subordine, hotelierii se vor implica mai mult, fiind interzise construcţiile pe plajă. În condiţiile date, primarul Constanţei, Radu Mazăre, a organizat, ieri, o conferinţă de presă pe plaja din Mamaia, în dreptul hotelului Doina, unde un agent economic a montat o pistă cu maşinuţe electrice. „Nu suntem într-un parc de distracţii. Nu suntem într-un loc special amenajat pentru aşa ceva şi nici în Satul de Vacanţă. Suntem pe plaja din Mamaia. Aceste utilaje, care au nevoie de autorizaţie de construcţie, de racorduri de energie electrică de forţă, se găsesc pe plaja din Mamaia. Aşa înţelege doamna ministru Nuţi să facă turism în România. Pe de o parte scoate litoralul şi pune frunza, pe de altă parte tolerează cu bună ştiinţă asemenea instalaţii pe plajă“, a declarat Mazăre. Şi asta în condiţiile în care, în urmă cu două luni, cu surle şi trâmbiţe, Elena Udrea dăduse o ordonanţă care să-i permită să demoleze orice construcţie în 24 de ore, chiar dacă acele construcţii se află pe proprietate privată. „Uitaţi ce maşinuţe puteţi găsi, dragi turişti, pe plaja din staţiunea Mamaia. Dacă soarele este cumva prea puternic, tot pe plajă, la un metru de cearşafuri, puteţi găsi maşinuţe. Acesta este turismul portocaliu în România în 2010“, a mai spus primarul.

Mazăre a adăugat că, în urmă cu trei săptămâni, inspectorii Primăriei au dat o amendă firmei SC Macht Kart Palas SRL, care a plantat maşinuţele pe plajă şi a informat Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC). După cum era de aşteptat, conducerea ISC nu a reacţionat, fiind prea ocupată să creeze panică în rândul locuitorilor de pe str. Traian, pe care i-a anunţat, fără a avea la bază studii şi documente care să demonstreze acest lucru, că vor fi evacuaţi. În cazul maşinuţelor de pe plajă, cu toate că avea adrese care îi arătau cam ce ar trebui să facă, soldatul portocaliu, atât de devotat partidului, a refuzat să reacţioneze. Prin urmare, turiştii se pot bucura în voie şi în plăcere de maşinuţe electrice în staţiunea din Mamaia. Mai trist este că acest caz nu este singular, pe plaja din Mamaia putând fi găsite mai multe astfel de utilaje. „Nu putem face altceva decât să dăm amenzi şi să acţionăm firma în cauză în instanţă. Numai că până primim termen în instanţă, trece sezonul estival. Aceste utilaje trebuiau să fie ridicate fie de Agenţia Bazinală a Apelor Dobrogea - Litoral, fie direct de tanti Nuţi prin ISC, pe care l-a trecut în subordinea ei“, a mai declarat Mazăre. Primarul a explicat că ISC este singura instituţie care poate demola conform legii, fără o hotărâre a instanţei. „Noi nu avem cadrul legal pentru a face aşa ceva, aşa că aşteptăm să ne judecăm la toamnă când va fi frig şi, când sunt sigur că nu vom mai găsi maşinuţele aici“, a mai spus Mazăre.



12