Transportatorii fluviali din județul Tulcea au fost avertizați de posibilitatea apariției sloiurilor pe Dunăre, Căpitănia Portului Tulcea recomandându-le acestora să utilizeze nave din corp de oțel, pentru a preveni problemele cauzate de apariția de sloiuri.
"Am primit zilele trecute un aviz de la Căpitănia Portului Tulcea, iar potrivit acestuia am înlocuit toate navele care au corpul din fibră cu nave din oțel. În momentul de față, pe Dunărea fluvială nu sunt sloiuri, dar de pe canale se mai desprind sloiuri care ajung pe Dunăre", a declarat, vineri. Nicolae Chichi, directorul societății care asigură transportul călătorilor și mărfurilor din Tulcea în localitățile din Delta Dunării.
Decizia de înlocuire a navelor cu corpul din fibră de sticlă a creat dificultăți singurei societăți care asigură aprovizionarea localităților izolate din Deltă.
"Încercăm să rezolvăm problemele semnalate de locuitorii din Deltă, astfel încât firmele care trebuie să descarce alimentele de strictă necesitate din navele noastre să poată ajunge în condiții de siguranță în localitățile izolate, ca de exemplu CA Rosetti", a mai spus directorul Chichi.
Încă de la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, Căpitănia Zonală Tulcea a emis un aviz către navigatori privind organizarea parcurilor reci și a iernaticelor de nave pentru iarna 2015-2016, pentru a preveni apariția unor probleme cauzate de sloiuri.
Potrivit Administrației Fluviale Dunărea de Jos (AFDJ) Galați, temperatura apelor Dunării a fost vineri la ora 7,00 de 1,1 grade Celsius, respectiv 1,5 grade Celsius la Tulcea, respectiv Sulina, temperaturile minime atmosferice fiind de -8 grade Celsius, respectiv -9 grade Celsius.