Matematica în pariuri și în jocurile de noroc: Mit sau realitate?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
(P)

Matematica în pariuri și în jocurile de noroc: Mit sau realitate?

Lifestyle 10 Decembrie 2019 / 16:23 4281 accesări

Te-ai întrebat, probabil, de multe ori, dacă există ceva științific în plasarea unui pariu sau totul ține de inspirația ta de moment. Ca împătimit al fotbalului, spre exemplu, trebuie să ai anumite cunoștințe despre acest sport și să iei în calcul multe variabile, ca forma echipelor, jucătorii accidentați sau motivația acestora. Pe de altă parte, atunci când joci la loto ești tentat să pui la bătaie numere care au o anumită semnificație pentru tine. Până la urmă, totul ține de noroc, nu? Dar oare așa o fi? Nu există, cumva, vreo formulă matematică miraculoasă care să te umple de bani?

Iată, în continuare, câteva detalii vizavi de relația dintre teoria probabilității și jocurile de noroc, care te pot ajuta să plasezi cele mai bune pariuri:

1. Teoria probabilității

Toate calculele pleacă de aici. Încă din secolul al VII-lea, matematicienii s-au chinuit să găsească legile după care evoluează fenomenele aleatorii. Astfel, s-a stabilit că, prin repetarea unui experiment, șansele ca rezultatul să fie unul anume sunt aproximativ aceleași. Cu alte cuvinte, îi putem asocia acelui eveniment un număr, iar el va fi probabilitatea sa.

2. Blaise Pascal vs. Messi

Cum adică? Ce treabă are teoria lui Blaise Pascal cu driblingurile lui Messi? Pentru început, trebuie să excluzi situațiile particulare și să mergi pe mâna matematicii. Iată un simplu exemplu:

  • Un pariu 1X2 - să presupunem că 1 are șanse: 60%, X are șanse 30%, iar 2 are șanse 10%.
  • Cotele vor fi 1.6, 3.3 și 10.
  • Cum Probabilitatea = 1/Cota, ai nevoie să calculezi indicele de profit, cu următoarea formulă matematică: Cota = Profitul/Probabilitate.
  • Hai să vedem probabilitatea, cu cota de profit de 0,9: 1,5, 3 și 9.
  • Recalculează singur cu alte cote de profit, tot mai mici, și vezi probabilitatea care reiese.
  • Aceste rezultate sunt, de fapt, cele mai aproape de reușită!

Acum, nu mai ai nevoie decât să îți demonstrezi teoria la casa de pariuri la care ești membru. Dacă încă nu ai ales o agenție, consultă și alege una dintre ofertele disponibile la StanleyBet, acesta fiind un operator online de top la nivel național. Câștigurile te așteaptă, așa că nu mai amâna momentul și depune-ți prima miză!

3. Aruncarea monedei

Este mult mai ușor să treci problema probabilității în plan practic printr-unul dintre cele mai simple experimente: aruncarea cu moneda. Rezultatul? Moneda va cădea pe una dintre fețe cu o probabilitate de 50%, ceea ce înseamnă jumătate din aruncări. Astfel, reversul monedei va avea aceeași probabilitate. Dar, cum? Este posibil să aplici această teorie în pariurile sportive? Rezultatul unui eveniment sportiv depinde de prea multe variabile! Da, dar probabilitatea este frecvența cu care evenimentul va avea loc într-un număr infinit de încercări, aspect care îi aruncă pe mulți jucători într-o confuzie totală. Tu, ca parior, trebuie să ții cont că primele încercări vor avea abateri mari. Astfel, trebuie să ai răbdare și să mărești constant numărul experimentelor. Și, da, teoria se poate aplica și la fotbal!

Desigur, acesta este numai începutul tău de “expert științific” în privința pariurilor. Lasă scepticismul deoparte când este vorba despre aplicarea matematicii în jocurile de noroc. Însuși marele Einstein spunea că „Dumnezeu nu joacă zaruri cu Universul”. Șansele de câștig pentru un pariu plasat la întâmplare sunt atât de mici, încât aproape că nu pot fi calculate. Documentează-te din toate punctele de vedere și o să începi să câștigi! (P)

sursa foto: pixabay.com



Ştiri recomandate

12