Matematica, o necunoscută mai mare decât româna

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Exerciţiu pentru Evaluarea Naţională 2014

Matematica, o necunoscută mai mare decât româna

Social 20 Februarie 2014 / 00:00 848 accesări

Emoţii mai mari la a doua probă la simularea Evaluării Naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a! Cum era de aşteptat, matematica a dat mai mari bătăi de cap decât proba la limba şi literatura română. La ieşirea de la examen, elevii au spus că subiectele au fost grele şi nu se aşteaptă la note prea mari, în schimb speră să aibă rezultate bune la limba română, probă care li s-a părut mult mai accesibilă. Printre copiii care au vrut să-şi testeze cunoştinţele la matematică s-a numărat şi Eduard Tincu, elev al Şcolii Gimnaziale nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hasdeu”. El a confruntat rezultatele cu ceilalţi colegi. Unele au fost identice, altele nu prea. „Geometria mi-a creat cele mai mari probleme şi din cauza asta cred că nu o să iau o notă prea mare. Sper totuşi să obţin măcar un 8”, a spus, încrezător, elevul. Pentru copii, simularea a fost un exerciţiu de pregătire pentru examenul adevărat din vară. Directorul Şcolii Gimnaziale nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hasdeu”, prof. Mirela Florea, a spus că proba s-a desfăşurat fără probleme şi în unitatea sa s-au înregistrat câţiva absenţi. „Ca exerciţiu de organizare, simularea este binevenită. Elevii s-au obişnuit cu camerele de luat vederi şi că există o rigoare pe care trebuie să o respecte”, a declarat directorul şcolii.

REZULTATELE FINALE, SĂPTĂMÂNA VIITOARE La nivelul judeţului, 6.001 elevi de clasa a VIII-a au susţinut proba la matematică, iar 244 au absentat. Proba a început la ora 9.00 şi a durat două ore. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa au spus că în toate unităţile şcolare au funcţionat camerele de supraveghere video şi nu s-a înregistrat niciun incident. Lucrările scrise vor fi evaluate în cele şapte centre zonale de evaluare stabilite de ISJ şi, potrivit Ministerului Educaţiei, notele obţinute nu vor fi consemnate în catalog. Rezultatele evaluării vor fi afişate vineri, 7 martie, la fiecare unitate de învăţământ.

Şapte centre de evaluare

Cele peste 6.000 de lucrări ale elevilor de clasa a VIII-a, atât de matematică, cât şi de limba şi literatura română, vor fi corectate la şapte centre de evaluare stabilite de ISJ: Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu“ Constanţa, Colegiul Comercial „Carol I“ Constanţa, Colegiul Tehnic „Pontica” Constanţa, Liceul Tehnologic „I.N. Roman” Constanţa, Liceul Tehnologic „C.A. Rosetti” Constanţa, Liceul Teoretic “G.E. Palade” Constanţa şi Liceul Teoretic „Decebal” Constanţa.



12