Maternitatea Fălticeni, care funcţiona într-o clădire veche din 1897, va fi mutată, până la finalizarea construcţiei noului spital municipal, într-o fostă şcoală, care va fi reamenajată cu un milion de lei, urmând ca apoi să fie transformată în secţie de geriatrie. Clădirea în care funcţionează acum maternitatea a fost luată în evidenţa oraşului în anul 1897, dar probabil este mai veche, iar acel spital era al comunităţii evreieşti şi apare în mai multe documente ca "spital israelit".
Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat, printr-un comunicat, că a semnat contractul de lucrări pentru modernizarea fostului local al Colegiului „Vasile Lovinescu” de pe strada Ion Creangă, în care vor funcţiona temporar cele trei secţii ale Maternităţii Fălticeni. El a precizat că, după 1990, este prima investiţie într-o nouă unitate medicală ce se realizează la Fălticeni, cu fonduri exclusiv de la bugetul local. Autorităţile locale din Fălticeni au fost somate în urmă cu un an să predea unui dezvoltator imobiliar clădirea maternităţii şi terenul aferent, retrocedate în 2009, acestea fiind restituite, în 2008, Fundaţiei Caritatea, iar în cursul anului 2009 au fost predate proprietarului. Ulterior, municipalitatea şi spitalul au încheiat cu Fundaţia Caritatea un contract de închiriere pe o perioadă de cinci ani, pentru suma de 2.500 de lei lunar.
În 2014, Fundaţia Caritatea a încheiat un contract de asociere cu un dezvoltator imobiliar care a preluat drepturile asupra acestei proprietăţi şi care a somat Primăria să le elibereze în cel mai scurt timp. Lucrările la noua clădire a spitalului municipal Fălticeni sunt executate în proporţie de 96 la sută, dar urmează să fie făcute noi lucrări, ce nu au fost prevăzute în proiectul iniţial, după ce au apărut modificări legislative în domeniul sanitar şi al ISU.