Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” le-a pregătit melomanilor, în prima zi a lunii aprilie, un concert simfonic menit să celebreze muzica lui Felix Mendelssohn Bartholdy. În programul serii sunt incluse lucrări din repertoriul marelui compozitor: Uvertura „Visul unei nopţi de vară”, „Nocturna”, „Marş nupţial”, Uvertura „Hebridele” şi Simfonia nr. 4 „Italiana”. La pupitrul orchestrei simfonice a Teatrului „Oleg Danovski” se va afla dirijorul Tiberiu Oprea.
Începând de astăzi, când are loc prima manifestare sub egida Eutherpei şi până la sfârşitul lunii aprilie, publicul meloman este aşteptat să doneze orice sumă de bani, în semn de solidaritate cu tragedia poporului japonez. În acest scop, în foaierul instituţiei de cultură au fost aşezate o urnă şi un registru. Fondurile strânse vor fi donate, la sfârşitul lunii, Ambasadei Japoniei în România.
„Berlioz, Chopin, Liszt au reprezentat tot atâtea genii, dar ca muzician, Mendelssohn s-a dovedit inegalabil şi nimeni altul în afara lui Mozart nu s-a mai născut cu un asemenea har. Într-adevăr, Mendelssohn s-a dezvoltat mai repede decât Mozart, pentru că a compus admirabilul octet în mi bemol la vârsta de şaisprezece ani şi uvertura „Visul unei nopţi de vară” la şaptesprezece, eclipsându-l în această privinţă pe Mozart - şi pe oricare alt compozitor din istoria muzicii - la o vârstă echivalentă. La fel ca şi Mozart, putea face orice. A fost unul dintre cei mai buni pianişti ai vremii, cel mai mare compozitor (a început să dirijeze înainte lui Liszt şi a lui Wagner) şi probabil, cel mai mare organist. Dacă ar fi vrut, ar fi putut deveni şi unul dintre cei mai mari violonişti. Avea un auz perfect, o memorie prodigioasă. În plus, era un mare umanist - un om foarte cultivat, care ar fi reputat succese strălucite indiferent de domeniul spre care s-ar fi îndreptat”, spunea criticul muzical Harold C. Schonberg, în lucrarea „Vieţile marilor compozitori”.