MEDGIDIA - Discuţii interminabile în şedinţa CLM

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

MEDGIDIA - Discuţii interminabile în şedinţa CLM

Administrație 25 Iulie 2009 / 00:00 2126 accesări

Aleşii locali ai municipiului Medgidia s-au întrunit, joi seară, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local Municipal (CLM) pentru a supune aprobării şapte proiecte de hotărîri, printre care şi revocarea a trei hotărîri ale Consiliului Local care au fost atacate în contencios administrativ de Instituţia Prefectului. Cum era de aşteptat, consilierii locali s-au întrecut în intervenţii pe marginea proiectelor propuse de primarul oraşului, Marian Iordache, însă, în cele din urmă, toate au primit aprobarea majorităţii aleşilor locali. Primul proiect propus spre aprobare pe ordinea de zi a vizat modificarea şi completarea actului constitutiv şi statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Constanţa (Apă - Canal), la care municipiul Medgidia este membru asociat. Ca şi în şedinţa precedentă, consilierii PD-L au fost cei mai gălăgioşi aleşi locali, ei ridicînd probleme legate de statutul asociaţiei, dar şi de tarife. Unul dintre cei mai înverşunaţi susţinători ai modificării statutului ADI Constanţa (Apă - Canal) a fost chiar fostul primar al municipiului, Dumitru Moiescu. El a declarat că, prin fostul statut, nu erau protejate interesele Medgidiei şi le-a spus consilierilor că au votat împotriva oraşului. „Lipsa de responsabilitate ne determină să vindem oraşul”, a declarat Moinescu, adresîndu-se actualei administraţii locale. La rîndul său, primarul a spus că fostul edil-şef se remarcă prin intervenţii în fiecare CLM doar pentru că şedinţele se transmit în direct, iar scopul său este să îl vadă locuitorii Medgidiei. „PD-L încearcă să blocheze activitatea administraţiei locale, iar fostul primar vorbeşte de fiecare dată peste restul consilierilor”, a susţinut Iordache.

Discuţii aprinse a iscat şi modificarea organigramei şi a statului de funcţii al aparatului de specialitate din cadrul Primăriei Medgidia, prin care 46 de posturi, din care 27 ocupate, au fost reduse. După parcurgerea tuturor documentelor referitoare la organigrama Primăriei, consilierul local PSD Luminiţa Vlădescu a susţinut că, odată cu reducerea posturilor de execuţie propuse de primar, vor rămîne 15 posturi de conducere, cîte un şef la cinci oameni, ceea ce, în opinia sa, este o cheltuială mai mare. Ea a propus înfiinţarea unei comisii formate din doi consilieri locali de la partide diferite, care să analizeze organigrama propusă. O altă propunere venită din partea consilierului social democrat Petre Epure a fost trecerea secretarului Primăriei din subordinea primarului, cum se precizează în noua organigramă, în subordinea Consiliului Local, aşa cum prevede legea, însă amendamentul său nu a primit avizul restului consilierilor locali.

Ultimele trei proiecte de hotărîre referitoare la revocarea unor proiecte aprobate de la începutul anului au primit şi ele avizul aleşilor locali. Proiectele fac referire la o fostă seră de flori, în prezent, un teren viran situat în nordul oraşului, unde sînt amenajate o serie de elemente de decor care vor fi casate. Din spusele primarului, terenul cu o suprafaţă de peste 14.000 de metri pătraţi urmează să fie inventariat în domeniul privat iar pe acesta, administraţia locală şi-a propus să construiască un ansamblu de locuinţe. Dezbaterile pro şi contra la cele doar şapte proiecte de hotărîri de pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu s-au întins pe durata a trei ore.



12