Medic vindecat de Ebola la New York

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medic vindecat de Ebola la New York

Monden 12 Noiembrie 2014 / 00:00 376 accesări

Medicul american Craig Spencer, internat la New York după ce a contractat virusul Ebola în Guineea, s-a vindecat și a părăsit spitalul, ieri, a anunțat Primăria orașului. Odată cu vindecarea sa, pe teritoriul SUA nu mai există alt caz de Ebola. ”După un tratament riguros și o serie de teste, doctorul Craig Spencer, pacientul tratat pentru Ebola la spitalul Bellevue, a fost declarat vindecat. Doctorul Spencer nu prezintă niciun pericol pentru sănătatea publică și va putea părăsi spitalul astăzi, 11 noiembrie”, adaugă documentul emis de municipalitatea new-yorkeză.

Craig Spencer, în vârstă de 33 de ani, a fost internat la spitalul Bellevue din Manhattan, pe 23 octombrie, după ce a resimțit simptomele virusului care a ucis aproape 5.000 de persoane, în special în Africa de Vest. Ulterior, un test a dezvăluit că suferă de boala în cauză. Fără îndoială, medicul a contractat virusul în Guineea, unde lucra pentru ONG-ul Medici fără Frontiere (MSF) în cadrul luptei împotriva epidemiei. Este vorba despre singurul pacient care mai era tratat pentru Ebola în SUA, unde virsul a provocat moartea unei persoane în octombrie, liberianul Thomas Eric Duncan, aflat sub îngrijire într-un spital din Dallas, Texas.

Între timp, cercetătorii de la Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf (UKE, cel mai mare spital din Hamburg) au demarat, pentru prima dată în Germania, testarea pe oameni a unui vaccin împotriva Ebola. Vaccinul, furnizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), urmează să fie testat inițial pe 30 de voluntari, în următoarele șase luni, a indicat, luni, clinica, menționând că testele efectuate pe animale au avut succes. Doctorii au asigurat că nu există niciun pericol ca vreunul dintre cei testați să se infecteze cu virusul Ebola. Dacă toate etapele de testare din Hamburg vor fi încununate de succes, se speră ca vaccinul să poată fi folosit din toamna lui 2015, a declarat un purtător de cuvânt al UKE. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, epidemia s-a soldat până în prezent cu aproape 5.000 de morți, majoritatea în Guineea, Sierra Leone și în Liberia.

Taguri articol


12