Medicii constănțeni au diagnosticat sute de cazuri! Vezi boala!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În ultimele două săptămâni

Medicii constănțeni au diagnosticat sute de cazuri! Vezi boala!

Sănătate 24 August 2016 / 14:08 1797 accesări

În două săptămâni, medicii constănțeni au fost nevoiți să stabilească sute de diagnostice de boală diareică acută. Astfel, numai în perioada 15 - 21 august, medicii Spitalului Clinic de Boli Infecțioase (SCBI) din Constanța au diagnosticat 108 cazuri de boală diareică acută, din care 67 de persoane au necesitat îngrijire pe patul de spital, starea lor de sănătate fiind precară.

Și cu o săptămână înainte, între 8 - 14 august, ei au diagnosticat 121 de cazuri boală diareică acută, din care 77 de persoane au fost spitalizate. Boala diareică acută este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparțin și ce denumire poartă, germenii infecțioși cauzează o diaree acută infecțioasă, care se manifestă vizibil prin scaune apoase frecvente, deshidratare în grade variate (care reprezintă urgență principală în asemenea situații), vărsături, febră. Potrivit masterului european în promovarea sănătății și educație pentru sănătate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județeană Constanța, dr. Loti Popescu, profilaxia bolii diareice implică aplicarea unui întreg ansamblu de măsuri de prevenire și de supraveghere a infecțiilor intestinale. Pentru aceasta, trebuie respectate o serie de măsuri de igienă personală și colectivă, astfel: spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea WC-ului, la venirea acasă); spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor; consumul de apă doar din surse sigure, autorizate; verificarea termenului de garanție și a menținerii la rece pentru toate alimentele pe care le cumpărăm; evitarea consumului de conserve mai ales în sezonul cald; evitarea consumului de băuturi neîmbuteliate; evitarea consumului de alimente care se alterează repede (frișcă, creme, maioneze), a înghețatei dezghețate, mai ales în sezonul cald; efectuarea controalelor periodice (examene bacteriologice) pentru personalul care lucrează în sectorul alimentar, personalul din instalațiile centrale de apă și personalul de îngrijire din sectorul infantil. Prevenirea este singurul mijloc de protecție împotriva infecțiilor și a bolii diareice acute, reamintesc medicii.



12