Diagnosticul de toxiinfecţie alimentară a devenit motiv de dispută între medicii infecţionişti şi specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa. Cele două instituţii, DSP şi Spitalul de Boli Infecţioase, nu se pot pune de acord asupra diagnosticului pentru şase muncitori care au ajuns, în urmă cu cîteva zile, la spital cu dureri de cap, stări febrile şi dureri abdominale. Bolnavii, care lucrau cu ziua la Ferma 22 Lipniţa, au fost internaţi în unitatea medicală cu diagnosticul toxiinfecţie alimentară cauzată de consumul unor vişine care nu au fost spălate şi a unor alimente infestate. "Cei şase muncitori au mîncat slănină infestată cu Escheria Coli, un bacil care duce la toxiinfecţii alimentare. După ce le-a fost administrat tratamentul, aceştia şi-au revenit", a declarat luni directorul adjunct al Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Stela Halichidis. Deşi infecţioniştii sînt siguri că cei şase muncitori aveau toxiinfecţie alimentară, medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au stabilit, marţi, că pacienţii se simţeau rău din cauza insolaţiilor. "În urma analizelor efectuate la cantina fermei unde lucrau cei şase muncitori şi unde aceştia spuneau că au mîncat, nu am descoperit nici un fel de probleme. Mai mult decît atît, la acea cantină mînăncă 500 de oameni, însă nici o altă persoană nu a prezentat simptome asemănătoare. Pe de altă parte, cei şase bolnavi ne-au spus că muncesc foarte mult în soare, ceea ce ne-a determinat să considerăm ca posibilă cauză a stării lor, insolaţia. Un alt factor care ne face să afirmăm acest lucru a fost lipsa scaunelor diareice, carecteristice toxiinfecţiilor", a declarat directorul adjunct al DSP, dr. Mihaela Dinisov. Pînă în momentul în care analizele probelor recoltate de medicii de la DSP nu vor fi finalizate, nu poate fi dat un diagnostic exact în cazul celor şase muncitori din Lipniţa.