Medvedev are probleme?!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Medvedev are probleme?!

Externe 11 Decembrie 2012 / 00:00 475 accesări

Disensiuni în cadrul puterii ruse au ieşit la iveală luni, după ce premierul Dmitri Medvedev, al cărui microfon a rămas deschis în pauza unui interviu, i-a numit pe anchetatori ”nemernici” iar înregistrarea a fost postată pe Internet. ”Nu vă faceţi griji, totul va fi bine. Sunt nişte ticăloşi, aşa că vin să îţi percheziţioneze casa la ora 8 dimineaţa”, a declarat Medvedev, potrivit acestei înregistrări realizate în pauza unui interviu difuzat vineri de mai multe televiziuni ruse. Medvedev a răspuns întrebărilor unui jurnalist, referitoare la justificarea unei percheziţii efectuate în dimineaţa aceleiaşi zile, de membrii comisiei de anchetă, la domiciliul unui realizator al unui documentar al opoziţiei ruse. A doua zi, Comitetul de Anchetă, structură importantă a statului, similară FBI-ului american, aflată sub tutela Kremlinului, şi-a exprimat nemulţumirea într-un comunicat nu foarte diplomatic. ”Este foarte surprinzător să auzi comentarii care nu doar insultă membrii Comisiei de Anchetă ruse, ci pun în discuţie autoritatea ansamblului de forţe de ordine de pe teritoriul tării”, a declarat purtătorul de cuvânt Serghei Markin. Comunicatul a fost retras de pe pagina electronică a Comisiei de Anchetă, însă Makrin, cu grad de general, nu şi-a susţinut observaţiile în publicaţia ”Kommersant”. ”Interviul cu premierul s-a încheiat printr-un scandal”, a titrat, ieri, ”Kommersant”.

Înregistrarea şi difuzarea pe internet a observaţiilor unuia dintre cei mai importanţi oameni de stat este ceva neobişnuit în Rusia lui Vladimir Putin. O asemenea acţiune din partea unui fost agent KGB şi om puternic al ţării este un fapt aproape imposibil. Înregistrarea lui Medvedev, postată pe internet şi difuzată de postul public Russia Today, a suscitat încă un val de probleme. Margarita Simonian, redactorul-şef al postului de televiziune, a evitat orice responsabilitate, afirmând că imaginile difuzate de studiourile televiziunii de stat au fost difuzate în direct pe YouTube. ”Am încercat să le întrerupem de îndată ce s-a încheiat interviul oficial, însă nu am reuşit la timp”, a declarat ea. O serie de anchete pentru corupţie la nivel înalt, lansate recent, au fost prezentate în mass-media rusă, mai ales cea care l-a costat postul pe influentul ministru al Apărării, Anatoli Serdiukov, fiind interpretate de numeroşi observatori drept ”efectul unei lupte de clan exacerbate din cadrul puterii lui Vladimir Putin”.

POLIŢIA MILITARĂ Poliţia militară, o nouă structură de securitate, a fost înfiinţată în Rusia, sub tutela Ministerului Apărării, structură care va fi condusă de adjunctul ministrului Apărării, generalul Arkadi Bahin. ”Eu voi coordona activitatea poliţiei militare. Înfiinţarea acesteia va fi bazată pe includerea persoanelor antrenate profesionist, de la ofiţeri la soldaţi, care vor sta de gardă 24 de ore din 24, alternând cu antrenamentul de luptă”, a explicat Bakhin. El a subliniat că poliţia militară va fi însărcinată şi cu apărarea depozitelor, arsenalurilor şi bazelor Ministerului Apărării. Potrivit generalului, la baza militară de la Alabino, în regiunea Moscovei, va fi desfăşurat un experiment. În acelaşi timp, Bakhin a explicat că poliţia militară şi-ar începe activitatea odată ce formele legale au fost realizate.

VALORI SOVIETICE Preşedintele rus, Vladimir Putin, a recomandat, ieri, revenirea la anumite valori sovietice, în special reintroducerea titlului de Erou al Muncii, care recompensa, în epoca URSS, muncitorii cu cele mai bune rezultate. La rândul său, Ministerul rus al Apărării a informat că a reintrodus o decoraţie care datează şi ea din epoca sovietică, pentru a recompensa cele mai bune elemente din cadrul armatei. Vladimir Putin a descris dispariţia URSS ca fiind ”cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului XX”.



12