Meniu de sărbătoare pentru cei care petrec Crăciunul internați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Meniu de sărbătoare pentru cei care petrec Crăciunul internați

Sănătate 25 Decembrie 2014 / 00:00 614 accesări

Și în acest an, pacienții care își petrec sărbătoarea Crăciunului internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei” și la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța vor avea un meniu de sărbătoare cu bucate tradiționale, în funcție de regimul alimentar recomandat de medici. Firma care asigură hrana de zi cu zi a pacienților, SC Arimex Comexim 2000 SRL, prin administratorul Petre Preda, s-a gândit să aline durerea bolnavilor și să-i ajute să simtă sărbătoarea Crăciunului, chiar dacă sunt internați. Astfel, dimineața, pacienții au primit ceai cu lămâie, unt, tobă, caltaboș, lebăr, caș de vacă, urdă, brânză de vaci, ou fiert și gem de caise, iar ca supliment, cei internați vor primi lapte dulce sau iaurt. La prânz, pacienții au primit la felul I, în funcție de recomandarea medicilor, ciorbă țărănească de purcel, supă țărănească de văcuță, supă de curcan cu găluște, ciorbă de curcan a la grec sau supă cu găluște. La felul II, bolnavii au mâncat sărmăluțe în foi de varză cu mămăliguță și ardei iute, friptură de văcuță la tavă cu piure de cartofi sau frigărui din piept de pui și pilaf cu ciuperci și salată de murături asortate, iar la desert vor primi cozonac cu nucă, rahat și stafide, mere sau mere coapte cu stafide. Și cina a fost una festivă, pacienții fiind serviți cu friptură de porc la tavă și cartofi copți cu unt, cârnați de casă cu piure de cartofi, friptură de pui la cuptor și pilaf cu legume, mămăliguță cu brânză și smântână, cartofi gratinați cu brânză de vaci sau salată Stroganoff și ceai cu lămâie. Preoții Gigi Cristea și Ștefan Mircea au sfințit bucatele, ca în fiecare an, și au oficiat înalțătoarea slujbă religioasă.

Taguri articol


12