\"Meniul Mării Negre\", proiect culinar al Euroregiunii Mării Negre

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

\"Meniul Mării Negre\", proiect culinar al Euroregiunii Mării Negre

Administrație 28 Martie 2009 / 00:00 464 accesări

Membrii Euroregiunii Mării Negre au aprobat, la Adunarea Generală de la Varna, care a avut loc în zilele de 24 şi 25 martie, un proiect intitulat \"Meniul Mării Negre\", iniţiat de preşedintele Asociaţiei, Nicuşor Constantinescu, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa. Proiectul va fi înaintat spre finanţare prin Programul Operaţional Comun de Dezvoltare în Bazinul Mării Negre, Axa prioritară 1, şi are o valoare nerambursabilă de 437.123 de euro. Chiar dacă ţările membre ale Euroregiunii au identitate culturală diferită, proiectul vizează realizarea unui meniu unic al Mării Negre, care să creeze o unitate în diversitate şi chiar o cultură culinară în zona Mării Negre. Proiectul prevede instruirea a 30 de maeştri bucătari în arta culinară din bazinul Mării Negre, dar şi organizarea unui Festival Culinar la Constanţa, cu durata de trei zile. Propunerea de elaborare a unui meniu unic al Mării Negre, care va cuprinde diferite sortimente specifice fiecărei zone în parte, are ca rezultat păstrarea elementelor comune şi întărirea unităţii culturale a Euroregiunii Mării Negre.



12