Meniuri de post în restaurantele constănțene

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Și-au adaptat oferta la cei care nu consumă carne, lapte și ouă

Meniuri de post în restaurantele constănțene

Lifestyle 30 Martie 2016 / 16:58 1619 accesări

Fără carne, ouă și lactate trebuie să mănânce ortodocșii în post, iar asta nu pare deloc ușor. Mai ales că nu vorbim de câteva zile, ci de cel mai lung post al anului. Cei care vor să respecte cu sfințenie Postul Paștelui trebuie să se abțină de la alimente considerate ”de dulce” timp de 49 de zile. În aceste condiții, pentru cei care țin post, dar nu au timp să gătească, restaurantele din Constanța și-au adaptat meniurile în această perioadă. Ele vin în întâmpinarea credincioșilor cu oferte care de care mai variate și delicioase, care înlocuiesc carnea, ouăle și lactatele din meniul zilnic. Meniuri speciale de post se găsesc în aproape toate restaurantele. De la gustări, supe, paste, garnituri sau pizza, toate le fac cu ochiul clienților. Într-un meniu de post, legumele sunt baza - broccoli gratinat pe pat de morcovi, salată de crudități și nuci sau burrito vegetarian cu fasole salsa și guacamole sunt doar câteva din felurile de mâncare pentru cei care nu se ating de carne, lactate sau ouă. La un restaurant din Constanța poți alege un platou de post care sigur îți va astâmpăra foamea. El conține salată de vinete, salată de ardei copți, brânză tofu, cașcaval de post, dar și roșii. Puteți consuma fără probleme și pizza, paste sau lasagna în post, pentru că restaurantele cu specific italian și-au adaptat și ele oferta. O pizza fără urmă de carne sau lactate conține roșii, cașcaval de post, ardei gras, ciuperci, măsline și porumb. Vă puteți delecta simțurile și cu paste gratinate de post cu ciuperci, cașcaval vegetal și sos tomat la cuptor. Și pofta de dulce poate fi satisfăcută în perioada postului. ”Avem zilnic prăjituri pe bază de fructe și fulgi de ovăz. Am observat că în ultimul timp este tot mai mare cerința de preparate de post”, a spus managerul unui restaurant din Constanța. Dacă vi se pare însă că oferta nu este destul de diversificată, ar fi bine să știți că există și numeroase restaurante cu specific vegetarian. Înainte de toate, însă, ar trebui să conștientizăm că cel mai important este ca în timpul postului să fim mai buni cu ceilalți și să încercăm să ne apropiem de Dumnezeu, prin rugăciune.



12