Merkel a admis că Germania și UE au comis erori în criza refugiaților

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Greșeala recunoscută...

Merkel a admis că Germania și UE au comis erori în criza refugiaților

Externe 31 August 2016 / 15:07 493 accesări

Afectată, probabil, la nivel de orgoliu propriu, de efectele dezastruoase pe care criza refugiaților le-a avut asupra imaginii sale de cea mai puternică femeie a lumii, dar și asupra vieții germanilor și europenilor, în general, Angela Merkel își face... mea culpa și recunoaște că atât în Germania, cât și la nivelul Uniunii Europene au fost făcute greșeli în gestionarea crizei refugiaților, informează cotidianul german ”Suddeutsche Zeitung”.

Există tot mai mulți germani care nu-și mai doresc încă un mandat al Angelei Merkel în fruntea Guvernului federal și, după cum s-a putut constata în această vară, cei primiți cu brațele deschise de politica permisivă în materie de refugiați a cancelarului au început să muște cu poftă din mâna care i-a hrănit. Ne referim, desigur, la atentatele care au îndoliat Germania, comise de azilanți sosiți din zone de conflict. ”Sunt chestiuni politice pe care le poți vedea că apar, dar pe care nu le conștientizezi ca atare, la acel moment, iar în Germania am ignorat problema pentru prea mult timp, dar am și blocat necesitatea de a găsi o soluție paneuropeană”, a declarat Merkel într-un interviu publicat în ediția de miercuri a cotidianului ”Suddeutsche Zeitung”. Cancelarul a mai adăugat că Germania și UE trebuie să dea dovadă de răbdare și rezistență în gestionarea situației refugiaților. Merkel a mai afirmat că Germania, care a primit peste un milion de refugiați din Orientul Mijlociu și Asia care au ajuns anul trecut în UE, a lăsat Spania și alte țări de la frontiera UE să se ocupe singure de refugiați. De asemenea, la acel moment a respins distribuția proporțională a refugiaților. Merkel a declarat că Berlinul nu a susținut modele precum Agenția europeană de apărare a frontierelor (Frontex), care ar fi încălcat suveranitatea statelor UE. ”Am spus că ne vom ocupa de această problemă la aeroporturile noastre, din moment ce nu avem altă frontieră externă a UE. Însă acest lucru nu funcționează”, a admis Merkel.

Cancelarul a avertizat că problema refugiaților va fi una pe termen lung. ”Nu am abordat problema într-un mod corespunzător. Acest lucru este valabil și în privința protecției frontierelor externe ale spațiului Schengen”, a adăugat șefa Guvernului german. Merkel a mai afirmat că UE trebuie să îmbunătăţească cooperarea și să sporească substanțial ajutorul acordat pentru dezvoltare statelor din Africa, dar și pentru Turcia și alte țări din zone cu probleme.

Între timp, traficanții continuă să facă bani de pe urma disperării refugiaților de a ajunge în Europa. Trei cetățeni sârbi au fost arestați după ce au fost surprinși încercând să transporte ilegal 64 de imigranți afgani către vestul Europei, relatează Deutsche Welle. Marți, autoritățile sârbe au găsit 34 de persoane în interiorul unei furgonete (inclusiv copii, un bebeluș și o femeie însărcinată) în localitatea Zaicear, în apropierea graniței Serbiei cu Bulgaria. Ceilalți 30 de imigranți afgani așteptau în apropiere, pentru a fi transportați în mașini. Cei trei suspecți locuiesc în orașul Belgrad, potrivit autorităților sârbe.

Speriați de un eventual asalt al refugiaților, oficialii de la Copenhaga au propus Parlamentului închiderea frontierelor Danemarcei, în cazul multiplicării solicitărilor pentru acordarea de azil. Danemarca a primit 4.700 de cereri de azil în primele opt luni ale anului şi 21.000 în 2015. În februarie, Danemarca a adoptat o lege care permite confiscarea bunurilor solicitanţilor de azil.

Taguri articol


12