În săptămâna dedicată Programului Național ”Școala Altfel”, elevii claselor cu profil tehnic din Liceul Teoretic ”Emil Racoviță” Techirghiol, îndrumați de doamnele prof. Laura Cehan și Anișoara Cutova, au organizat o expoziție de preparate culinare pregătite de ei, cu sprijinul părinților sau al bunicilor.
Scopul acestei acțiuni a fost acela de a-i ajuta pe tinerii învățăcei în domeniul gastronomiei să descopere obiceiurile culinare ale familiei lor, ale locuitorilor orașului natal, ale dobrogenilor. A fost un prilej minunat de a evidenția încă o dată bogăția etnică și culturală a orașului Techirghiol.
Pe lista invitaților la această activitate s-au aflat reprezentanți ai autorităților locale, ai agenților economici la care elevii desfășoară orele de practică și elevi ai Școlii Gimnaziale ”Nichita Stănescu” Mereni.
Cunoașterea temeinică a unei meserii poate aduce satisfacții profesionale și materiale. Un argument în acest sens este succesul pe care l-au obținut absolvenți ai liceului din Techirghiol, angajați în prezent la unități de prestigiu.
În partea a doua a activității, toți invitații au degustat preparatele expuse și au apreciat gustul acestora, modul de prezentare și străduința elevilor de a fi cât mai buni în domeniul în care au ales să se specializeze.