Membrii trupei americane Metallica, care câştigă 90 de milioane de dolari pentru fiecare turneu, au declarat, într-un interviu recent, că industria muzicală s-a schimbat atât de mult, încât nu îşi mai permit pauze de doi ani între două turnee sau sesiuni de înregistrări. ”Acele cicluri de pauză în care ne permiteam câte doi ani de vacanţă nu mai există acum. Puteam să facem acel lucru pentru că banii de pe drepturile de autor intrau constant în conturile noastre. Acum, lansezi un album şi ai doar o perioadă scurtă de timp în care poţi să profiţi de pe urma lui. Nu mai este ca în trecut, când primeam un cec la fiecare trei luni”, a declarat chitaristul Kirk Hammett într-un interviu pentru revista ”Rolling Stone”.
Lars Ulrich, toboşarul trupei Metallica, a precizat la rândul lui că nu intenţionează să renunţe la muzică, în ciuda faptului că i-a plăcut foarte mult să joace în lungmetrajul ”Hemingway & Gellhorn”, care a avut premiera în SUA, luni seară. Muzicianul a spus însă că va continua să joace în filme, dacă rolurile ce îi vor fi oferite vor avea loc în programul său. ”Muzica este activitatea mea principală. Să merg într-o ţară precum Islanda, pentru o şedinţă de filmări, nu ar fi niciodată posibil pentru mine. Însă regizorul era Phil Kaufman, filmările au avut loc la San Francisco şi au durat în total doar şase săptămâni. Nu a fost nicio problemă”, a declarat Lars Ulrich într-un interviu pentru publicaţia ”USA Today”.
Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor \'80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor.