„Metamorfozele iubirii” sau reîntoarcerea la antici

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

„Metamorfozele iubirii” sau reîntoarcerea la antici

Monden 15 Iunie 2015 / 00:00 1590 accesări

Muzică live cu influențe tradiționale, cântări arhaice în greaca veche, cadențe ale tobelor, muzicalitate, măști și siluete învăluite în mister, lumini, umbre, tensiune și multă mișcare. Acestea sunt elementele care pot defini atmosfera care s-a instaurat sâmbătă, la Teatrul de Stat Constanța, la premiera absolută a spectacolului „Metamorfozele iubirii”, o adaptare după autorii antici Eschil, Sofocle, Euripide și Aristofan, după un scenariu scris de Anaid Tavitian și Liviu Manolache. Cel din urmă a semnat și regia spectacolului și s-a ocupat și de muzică împreună cu Adrian  Mihai, ocupând și locul instrumentiștilor, alături de Cosmin Mihale.

IUBIRE ȘI RĂZBUNARE Rând pe rând, pe scenă s-au succedat cinci întruchipări ale femeilor cu caractere puternice din teatrul antic: Electra (Laura Iordan), Antigona (Georgiana Mazilescu), Praxagora (Luiza Martinescu-Toma), Medeea (Dana Dumitrescu) și Hecuba (Nina Udrescu). Ele au dat glas sentimentelor aprige, făcând publicul martor al planurilor lor de răzbunare, al iubirilor lor tragice, mustind de tensiune.

Corul - format din Alina Manțu, Dana Cristoiu, Ana Maria Ștefan, Paula Prodan, Clara Ghiuvelechian, Mădălina Mușat și Melinda Vladu - a fost personajul principal al reprezentației. El a impregnat coerență întregului spectacol, fiind liantul care a făcut legătura între monologuri. Un alt atu al „Metamorfozelor iubirii” l-a constituit coregrafia realizată de Mălina Andrei, care își merită reputația de una dintre cele mai bune coregrafe de teatru din România. Echipa celor care au făcut ca magia antică să prindă contur a fost întregită de scenografa Sanda Mitache.

Cu „Metamorfozele iubirii”, spectacol care a avut a doua reprezentație ieri, Teatrul de Stat Constanța a pus punct stagiunii 2014-2015. Cel puțin celei „clasice”, din sala de spectacole, deoarece, din a doua jumătate a lunii iulie, se dorește începerea unei stagiuni estivale. Cu „Metamorfozele iubirii”, evident, în spații neconvenționale: pe plajă, la Cazino, în mijlocul vestigiilor arheologice.

Taguri articol


12