Metodă inovatoare de depistare a cancerului! Vezi cât costă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Specialiștii turci susțin

Metodă inovatoare de depistare a cancerului! Vezi cât costă!

Sănătate 14 Februarie 2016 / 16:16 772 accesări

În ultima perioadă sunt vehiculate tot mai multe informații potrivit cărora cancerul va omorî, nu peste mult timp, unul din doi români. Statistici la fel de îngrijorătoare sunt, însă, lansate și la nivel mondial. De altfel, se și poate observa că, de la an la an, numărul cazurilor de cancer crește alarmant. Medicii oncologi aproape că nu mai fac față, există liste de așteptare pentru luarea în evidență a pacienților inclusiv la unitățile medicale private.

VEȘTI BUNE! Depistarea precoce a cancerului încă din primele stadii poate fi făcută printr-o metodă minim invazivă pe baza analizelor de sânge. Potrivit profesorului Huseyin Baloglu, medic patolog în cadrul unui centru medical privat din Turcia, unde este implementată această tehnologie, analiza celulelor tumorale circulante este o metodă eficientă, minim invazivă, care, spre deosebire de investigațiile PET/CT/RMN, permite depistarea celulelor canceroase și identificarea numărului și tipului acestora în stadiul incipient. Metoda inovatoare de depistare a cancerului constă într-un simplu test de sânge și joacă o contribuție majoră în diagnosticarea precoce și procesul de tratament personalizat. O astfel de analiză costă 800 de euro. ”Sunt utilizați în depistarea cancerului parametri precum dimensiunea tumorii și extinderea la ganglioni limfatici regionali sau organe. De acum încolo însă, datorită noii tehnologii CTC, va fi posibil să detectăm tumoarea cât încă este de mici dimensiuni”, a declarat, într-o conferință de presă, medicul, citat de Agerpres. El a explicat că studiile arată că celulele canceroase pot trece în sânge chiar și atunci când tumoarea este de mici dimensiuni. Astfel, noua tehnologie poate izola aceste celule, împiedică trecerea lor în sânge și le identifică. Orice schimbare la nivelul celulelor tumorale le furnizează medicilor informații importante despre prognosticul afecțiunii încă din primele stadii ale terapiei. În plus, analiza mutațiilor ca bază de tratament poate fi realizată datorită tehnologiei CTC.

Aceasta oferă opțiuni mai fiabile și condiții favorabile pentru cazurile cu acces dificil la tumoare sau cele care necesită intervenții pentru prelevarea de probe cu risc ridicat.

”Mostra de sânge luată de la pacient este examinată cu ajutorul unui dispozitiv special. Noua metodă prinde celulele canceroase, furnizează informații despre numărul lor și identifică tipul de cancer. Toți acești pași pot fi parcurși într-o singură zi”, a explicat Huseyin Baloglu. Potrivit acestuia, noua metodă face posibilă detectarea timpurie a celulelor canceroase, un aspect care este important pentru tratament. ”Datorită tehnologiei avansate, putem diagnostica celulele canceroase încă din primele stadii. Un alt avantaj foarte important al acestei metode îl reprezintă identificarea tipului de tumoare canceroasă. Astfel, putem diagnostica ușor tumoarea de plămâni, de colon și de prostată”, a arătat medicul. Această metodă implementată pentru prima dată în Turcia îi permite pacientului monitorizarea constantă în timpul terapiei; în vechiul sistem, răspunsurile favorabile/nefavorabile sau neutre pot fi determinate abia după 3 luni.



12