Mezeluri de proastă calitate

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Mezeluri de proastă calitate

Sănătate 25 August 2012 / 00:00 606 accesări

Românii mănâncă mezeluri de proastă calitate, în care conţinutul de carne este mai mult fictiv. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a prezentat un raport, întocmit în mai, care arată clar: o mare parte dintre alimentele vândute în comerţ sunt falsificate. Şorici, apă, grăsime şi tendoane. Toate acestea se găsesc în cantităţi mult mai mari decât cele permise, în majoritatea mezelurilor de pe piaţă. Carnea poate fi găsită doar în poza produsului, mai ales în cazul crenvurştilor şi al parizerului. Chiar şi în mezelurile şi pateurile de pui, mai mult de 80% din conţinut este, de fapt, şorici de porc. Mâncăm mai ales piele de porc opărită. Constatarea este cu atât mai alarmantă cu cât românii consumă anual între 9 şi 10 kg de mezeluri. Din acest motiv, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor le recomandă oamenilor să citească etichetele cu atenţie. În produse ca parizerul, crenvurştii sau salamul de vară a fost găsit un conţinut de proteine mai mic cu 2% faţă de prevederile legale, semn că la prepararea lor s-a folosit foarte puţină carne. Concluzia raportului ANPC este şocantă: 75% din preparatele cumpărate şi consumate de români într-un an sunt mezelurile ieftine sau cu preţ mediu.

Taguri articol


12