Greu de găsit în bucătăria de vară şi pe grătarul românilor un produs culinar atât de popular ca micul (sau mititelul). Mâncare ieftină şi populară, de suflet şi sărbătoare, de bâlci şi târg de ţară, de 1 Mai sau ieşit cu familia la grătar, micul s-a lipit de ...
Asociaţia Pro Consumatori a achiziționat din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri) 25 tipuri de mititei, 116 tipuri de cârnați, 34 tipuri de muștar, 17 tipuri de maioneză, 17 tipuri de ketchup, 52 tipuri de pâine feliată, în vederea realizării unui studiu prin care să ...
În urma unei reclamații referitoare la pasta de mici comercializată într-o carmangerie din Piața Brick, comisarii de la Protecţia Consumatorilor Constanţa au efectuat un control la respectiva locație, unde au constatat că pe caserolele cu carne data de expirare era trecută cu pixul, în timp ...
Românii sunt recunoscuți drept mari consumatori de mici, mai ales în perioada verii, însă apogeul vânzărilor îl reprezintă minivacanța de 1 Mai, când pe parcursul a 2-3 zile vânzările ajung și la 1.500 de tone, astfel că pe grătare "sfârâie" ...
Gustarea preferată a românilor de 1 Mai sau de orice altă sărbătoare petrecută în aer liber iese savuroasă doar dacă se respectă cu sfinţenie anumite secrete, după cum dezvăluie maestrul gastronom Marian Diţu, de la “Caru’ cu Bere”, într-o scrisoare din 16 iunie 1920 ...
Mi se par jalnici, în egală măsură, și ăștia patrioți, care scot drapelul pe balcon, lângă rufele nespălate, că a fost sărbătoare d-aia cu roșu în calendarul creștin-ortodox, și cei din tabăra „cealantă“, care o ard anti-România, în postări patetice pe ...
Nu mai este un secret pentru nimeni pasiunea românilor pentru grătar. Odată cu venirea primăverii, îndeletnicirea principală a poporului mioritic sunt ieşirile la iarbă verde, care nu pot fi perfecte fără mirosul cărbunilor încinși și al miresmei de carne bine făcută. Știu asta și ...