Micii românești cuceresc Europa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Micii românești cuceresc Europa!

Eveniment 26 Iunie 2014 / 00:00 395 accesări

Gata! Este oficial! Micii românești cuceresc Europa! Începând de ieri, micii pot fi comercializați pe piața europeană, dată la care a intrat în vigoare regulamentul Comisiei Europene privind utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. „În data de 5 iunie a.c., a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici după rețeta originală și comercializarea micilor realizați din aceasta pe piața națională, dar și la nivel european. Precizăm că Regulamentul 601/ 2014 va intra în vigoare la 25 iunie 2014, ca atare consumatorul român și nu numai se poate bucura în continuare de savoarea micilor românești", preciza Ministerul Agriculturii într-un comunicat transmis la începutul lunii iunie. Alături de micii româneşti, mai multe produse tradiţionale au fost în pericol de a fi interzise. Printre ele, „Kasseler”, „Bräte” și „Surfleisch” din Germania și Austria, „lomo adobado”, „pincho moruno”, „careta adobado” și „costillas adobadas” din Spania, „toorvorst” și „ahjupraad” din Estonia, celebrele „gyros”, „souvlaki”, „bifteki”, „soutzoukaki” și „kebap” din Grecia, dar și în șunca sărată de Crăciun din Finlanda. Potrivit datelor furnizate de Federația Pro Agro, în România, anual, se consumă între 20.000 și 25.000 de tone de mici, ceea ce înseamnă că pe mesele românilor ajung în jur de 440 de milioane de mici.



12