Puțini dintre consumatorii contemporani conștientizează faptul că priceperea și cunoștințele în materie de conservare a hranei au constituit una din condițiile perpetuării societății umane. Societatea contemporană, cel puțin cea europeană, a fost (cu unele excepții) beneficiara unui timp de pace ...
Și o alimentație incorectă ne poate îmbolnăvi de cancer gastric. De exemplu, murăturile în oțet pot fi un factor declanșator, dacă le consumăm în exces. Ce au găsit specialiștii APC la ultimele studii? Castraveţi din India, muraţi în România, cu soluţie de dezgheţare a ...
Oamenii de știință de la NASA au descoperit microorganisme vii în stare latentă prinse în interiorul unor cristale timp de 60.000 de ani, în grotele de la Naica, din statul mexican Chihuahua, relatează AFP. Acești stranii microbi vechi par să fi evoluat pentru a supraviețui hrănindu-se cu ...
Probioticele pot reduce inflamația și hipersensibilitatea digestivă cauzată de alergiile alimentare (la lactoză, gluten, etc), pot ajuta la prevenirea degenerării ficatului determinată de o dietă necorespunzătoare și la digerarea completă a proteinelor și a grăsimilor și de aceea este important să se ...
Cercetătorii suedezi au descoperit forme de viaţă într-o mină de aur East Rand din Africa de Sud, la o adâncime de circa 3,2 kilometri, scrie ”Descoperă”, citat de mediafax.ro. Studiul cercetătorilor suedezi demonstrează că există microbi care trăiesc în crusta ...