Midii testate pozitiv la opioide. Somonul și alți pești ar putea fi afectați

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Midii testate pozitiv la opioide. Somonul și alți pești ar putea fi afectați

Ştiință 25 Mai 2018 / 09:51 4277 accesări

Pe măsură ce tot mai multe comunități se luptă cu dependența de opiacee, efectele acesteia au început să se simtă în mediul înconjurător. Cercetătorii de la Departamentul de Pescuit și Faună din Washington au găsit dovezi că drogurile au impact și asupra vieții marine.

Mai exact, au folosit midii ca un barometru al poluării în apele de lângă Seattle și au descoperit că moluștele tesatate au iesit pozitive la oxicodonă.

Din moment ce midiile sunt "filtre naturale", ele absorb contaminanții din apă. Oamenii de știință au plasat cuști cu midii curate, de acvacultură, în 18 locații urbane din jurul strâmtorii Puget Sound. Câteva luni mai târziu, aceștia au extras midiile și le-au testat din nou.

În trei din cele 18 locații, midiile au ieșit pozitive pentru oxicodonă.

Când oamenii consumă opioide ca oxicodona, în cele din urmă acestea ajung în toaletă prin excrețiile umane. Aceste substanțe chimice se plimbă cu apele uzate până ajung în ocean, deoarece sistemele de gestionare a apelor uzate nu pot filtra în totalitate drogurile. Astfel, opioidele, antidepresivele, medicamentul comun chimioterapic Melphalan, toate au ajuns în carnea midiilor.

"Ceea ce mâncăm și ceea ce excretăm merge în apele din Puget Sound, unde sunt cei mai mulți consumatori", a declarat Jennifer Lanksbury, biolog la Departamentul de Fish and Wildlife din Washington, pentru compania afiliată CBS din Seattle

În timp ce midiile cel mai probabil nu metabolizează medicamente precum oxicodona și astfel nu ar fi neapărat afectate fizic de prezența acesteia în țesuturile lor, studiile arată că peștii nu sunt atât de norocoși. De fapt, oamenii de știință de la Universitatea din Utah au descoperit recent că, dacă li se dă posibilitatea, peștii-zebră se dau în vânt după opioizi. Oamenii de știință spun că somonul și alte pești ar putea avea un comportament similar.

Institutul Puget Sound declară că nivelul de opiacee detectate au fost de mii de ori mai mici decât o doză tipică pentru oameni și că zonele testate nu se află în apropierea platourilor de unde se pescuiesc midii în regim commercial.

Totuși, descoperirea pozitivă a crustaceelor ​​la opiacee reprezintă o piatră de hotar nouă în epidemia drogurilor, arătând că acest obicei poate afecta alte specii.

Taguri articol


12