Deşi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără, a declarat recent că de Paşti vom găsi carne de miel românească de vânzare, ciobanii români preferă să vândă mieii în străinătate, spunând că s-au săturat să iasă în pierdere pe piaţa internă. Diverşi oameni de afaceri străini s-au înţeles deja cu ciobanii, plătindu-le un avans, iar producătorii sunt mulţumiţi că vând toţi mieii. \"Pe mine nu mă interesează în ce farfurie ajung mieii mei. Dacă primesc un preţ bun şi îmi vând toată turma, sunt mulţumit. Nu-mi convine să bat drumul la Botoşani şi să mă târguiesc pentru doi, trei miei scoşi la vânzare pe zi. Anul trecut am dat de pomană 25, că nu îi cumpăra nimeni şi se altera carnea\", a spus un ajutor de cioban din Hlipiceni, Vasilică Bejan.