Programul “Preţul corect la carnea de miel” a adus în cele trei puncte de desfacere din Constanţa - Piaţa Griviţei, Tomis III şi Piaţa Pescăruş - sute de constănţeni dornici să se aprovizioneze pentru sărbătorile Pascale. Directorul Direcţiei Pieţe, Târguri şi Oboare (DPTO), Nicolae Fronescu, a declarat că încă din prima zi locuitorii din Constanţa au luat cu asalt pieţele. „Preţul stabilit împreună cu producătorii s-a dovedit a fi foarte bun dacă ne gândim că în primele zile ale programului “Preţul corect la carnea de miel” s-au vândut foarte mulţi miei. Practic, producătorii au fost luaţi prin surprindere, pentru că nu se aşteptau să vândă atât de mult în primele zile”, a declarat Nicolae Fronescu. El a precizat că au fost situaţii când producătorii au fost nevoiţi să meargă din nou la abator, pentru că epuizaseră deja marfa cu care au venit. Anul acesta, Primăria Constanţa vine şi cu o noutate. Începând de vineri, în Piaţa Pescăruş funcţionează singurul punct din municipiul Constanţa de sacrificare a mieilor. “Le mulţumim celor de la Direcţia Sanitar Veterinară Constanţa, care sunt alături de noi şi care ne-au sprijinit în înfiinţarea acestui punct de sacrificare. Practic, constănţenii pot merge în Piaţa Pescăruş, îşi aleg mielul viu, iar acesta este tăiat imediat într-un loc special amenajat, care nu este la vedere, i se ia piele, este supus analizelor, este ştampilat de reprezentanţii DSV, cântărit şi vândut. Sâmbătă, în piaţa Pescăruş, pe lângă miei, constănţenii pot găsi şi iezi vii”, a spus Fronescu. Programul „Preţul corect la carnea de miel” se desfăşoară în perioada 12-23 aprilie. Preţul maximal agreat împreună cu producătorii este de 19,9 lei pentru un kilogram.
ÎN PIAŢA PESCĂRUŞ FUNCŢIONEAZĂ SINGURUL PUNCT DIN MUNICIPIUL CONSTANŢA DE SACRIFICARE A MIEILOR.