Veşti proaste pentru cei care vor cumpăra carne de miel pentru masa de Paşte. Ca în fiecare an, istoria se repetă, astfel că, odată cu trecerea timpului şi apropierea sărbătorilor pascale, carnea de miel va deveni din ce în ce mai scumpă ca urmare a cererii ridicate. Potrivit crescătorilor de animale, preţul unui kilogram va fi cu circa 10% mai mare faţă de anul trecut, astfel că va creşte de la 23 la 25 de lei. Fermierii motivează scumpirea prin faptul că subvenţiile au scăzut, iar impozitele au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit estimărilor făcute de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, se discută de o creştere de preţ între 10 şi 20 de procente. Aceasta este cauzată parţial şi de creşterea cererii pentru export. „Se exportă mult în ţările arabe şi în Turcia şi de foarte multe ori se face un circuit: carnea pleacă în viu de la noi, se taie în altă parte, se consumă acolo şi de multe ori importăm carne tăiată”, a spus Frumosu.