A fost stabilită prima zi de înscrieri pentru ediția a 29-a a Trofeului „Telegraf” la fotbal în sală, cel mai vechi turneu de acest gen din ţară rezervat veteranilor. Miercuri, 8 ianuarie, cei interesaţi să evolueze la ediţia din 2020 vor putea achita taxa de participare, în valoare de 2.000 de lei, la sediul cotidianului „Telegraf”, situat pe bd-ul Mamaia nr. 296, etajul II. În acest an, turneul este rezervat jucătorilor cu vârsta peste 40 de ani (născuţi până la 31 decembrie 1980). Doritorii pot obține mai multe informații la telefon 0730.707.329.
Trofeul „Telegraf” este organizat de Clubul Sportiv CFR Constanța (președinte Ionuț Dabija), în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și cotidianul „Telegraf”.
Regulamentul ediției a 29-a a Trofeului „Telegraf” la fotbal în sală
A 29-a ediție a Trofeului „Telegraf” la fotbal în sală, turneu rezervat veteranilor, va începe la 18 ianuarie. Regulamentul ediţiei din anul 2020 este următorul, cu mențiunea că varianta finală va fi stabilită la ședința tehnică, fiind aşteptate şi alte propuneri ale reprezentanților echipelor participante.
@ Trofeul „Telegraf“ la fotbal în sală este o competiţie particulară deschisă - cu precădere - echipelor rezidente în zona Dobrogea, având în componență jucători cu actul de identitate din județele Constanța și Tulcea. De asemenea, în lotul fiecărei echipe pot exista doi jucători-invitați, cu actul de identitate diferit de județele Constanța și Tulcea. Nu sunt valabile mutațiile pe 2020.
@ Au drept de joc în turneul principal numai cei născuţi până la data de 31 decembrie 1980, indiferent dacă sunt legitimaţi sau nu.
@ Angajaţii „Telegraf” şi Neptun TV vor fi exceptaţi de la condiţiile de vârstă, dar nu pot evolua decât la echipa Telegraf.
@ Partidele se vor desfăşura conform Legilor jocului de Fotbal în Sală. De asemenea, când Regulamentul de Fotbal în Sală intră în contradicţie cu regulamentul competiţiei, se acceptă prevederile din acest regulament.
@ Terenul de joc are dimensiunile terenului de handbal, autul urmând a se executa cu piciorul.
@ Fiecare meci va avea două reprize a 20 de minute, cu pauză de 3 minute. În cazul meciurilor eliminatorii, dacă rezultatul se menţine egal după cele 40 de minute regulamentare, se joacă prelungiri - două reprize a câte 5 minute fiecare; dacă egalitatea persistă, se apelează la loviturile de departajare, câte 3 de fiecare echipă. La executarea loviturilor de departajare vor participa toţi jucătorii înscrişi pe foaia de arbitraj.
@ Echipele din teren vor fi alcătuite din 5 jucători şi 1 portar; lotul poate conţine maximum 20 de jucători, cu condiţia să fie anunţat până la primul joc pe o listă care să cuprindă: numele şi prenumele jucătorilor, anul naşterii şi semnătura fiecărui jucător, care evoluează pe propria răspundere, iar această listă să fie semnată şi parafată de un medic şi de reprezentantul echipei. Delegatul echipei va înmâna organizatorilor și copiile actelor de identitate ale jucătorilor înscriși pe tabel. Orice modificare ulterioară a listei nu va fi admisă, iar un jucător nu poate evolua decât la o singură formaţie. Jucătorii sunt obligaţi să deţină asupra lor un act de identitate oficial (B.I., C.I. sau paşaport), pentru a se putea rezolva imediat eventualele contestaţii. În caz de nerespectare a acestor condiţii, echipa care va încălca regulamentul va pierde automat meciul respectiv, iar la o a doua abatere poate fi exclusă din competiţie.
@ Un jucător eliminat într-o partidă poate fi înlocuit de un coechipier în acea partidă, după ce echipa împotriva căreia s-a dictat sancţiunea a jucat 5 minute în inferioritate numerică, indiferent dacă s-a marcat sau nu vreun gol. Jucătorul eliminat este suspendat automat pentru partida următoare, Comisia de Organizare a competiţiei urmând să decidă dacă suspendarea se măreşte la mai multe etape, în funcţie de gravitatea faptei care a dus la eliminare.
@ În cazul în care jucătorii unei echipe vor refuza, intenționat, să evolueze împotriva altei formații, atunci jucătorii vor fi suspendați pe perioadă nelimitată de la Trofeul „Telegraf”, iar echipa în cauză nu va mai fi programată la următoarele meciuri, fiind eliminată de la ediția în curs.
@ Contestaţiile, însoţite de taxa de contestaţie, se pot depune după partidă, în cel mult 15 minute, depăşirea acestui termen ducând la anularea contestaţiei. Contestaţia se face pe un singur jucător în parte.
@ Orice altă problemă ivită în turneu, care nu poate fi rezolvată conform acestui regulament, va fi tratată separat de Comisia de Organizare a competiţiei.
@ Câştigătoarea turneului principal va primi Trofeul „Telegraf”, care este transmisibil.
@ Achitarea taxei de înscriere în competiţie înseamnă acordul necondiţionat cu regulamentul prezentat anterior.