Pentru constănţeni, Mihai Eminescu va fi, începând din acest an, nu numai cel mai mare poet al României, dar şi unul dintre cele mai dulci deserturi. Cu ocazia comemorării a 161 de ani de la naşterea poetului naţional, maestrul cofetar Silvian Miron a lansat prăjitura „Mihai Eminescu”, în cadrul Atelierului de ciocolată ChocoArt din Constanţa. La eveniment au participat şi elevii Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Constanţa, însoţiţi de profesorul de limba şi literatura română Graţiela Dumitrache. Acompaniaţi de maestrul violonist Jean Tiţa, aceştia au recitat din opera Luceafărului poeziei româneşti. „Este o metodă de a le reaminti constănţenilor de opera marelui poet. Sperăm ca, după ce vor savura desertul pe bază de ciocolată, clienţii noştri se vor duce acasă şi, măcar din curiozitate, vor reciti câteva dintre poeziile lui Mihai Eminescu”, a declarat maestrul cofetar Silvian Miron. Desertul este pe bază de ciocolată, alune şi cremă de vanilie şi poate fi servit atât simplu, cât şi asortat cu un sos pe bază de fructe de pădure. Cei care doresc să savureze delicioasa prăjitură vor trebui să se grăbească. „Reţeta va fi disponibilă doar în următoarele două săptămâni, după aceea o vom scoate de pe piaţă. O vom reintroduce în fiecare an, cu ocazia comemorării naşterii poetului Mihai Eminescu”, a precizat Silvian Miron. Cu aceeaşi ocazie, maestrul cofetar a prezentat pana de ciocolată a lui Eminescu, o lucrare făcută din 10 kilograme de ciocolată.