Mîncare stricată, camere de cazare neigienizate şi şezlonguri rupte

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Nereguli în unităţi de alimentaţie publică:

Mîncare stricată, camere de cazare neigienizate şi şezlonguri rupte

Social 18 Iulie 2009 / 00:00 622 accesări

Echipele de control ale Comandamentului Litoral 2009, din cadrul Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului (CRPC) Constanţa au depistat o serie de nereguli, în prima parte a lunii iulie. În cadrul unităţilor de alimentaţie publică, în top au fost produsele cu termenul de valabilitate depăşit. Astfel, la capitolul nereguli precizăm: carne de pui şi părţi anatomice din carne de pasăre expirate, nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor, nemenţionarea în lista de meniu a gramajelor, lipsa elementelor de identificare sau etichete cu elemente incomplete, mijloace de măsurare fără verificarea metrologică efectuată, preparate culinare cu modificări organoleptice etc.. Turiştii au mai reclamat lipsa unei game variate de preparate culinare oferite de restaurantele de pe litoral, şezlonguri rupte, lipsa afişării gramajelor la preparatele tip fast food, preparate culinare din peşte cu modificări organoleptice servite consumatorilor, preparate culinare cu gust şi miros de rînced, etc... Pentru toate aceste deficienţe constatate, reprezentanţii CRPC au aplicat 124 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 431.000 lei, dar s-a dispus şi închiderea temporară a trei unităţi, pe o durată de pînă la şase luni. Comisarul şef al CRPC Constanţa, Bogdan Dima, a declarat că acţiunile de inspecţie şi control vor continua şi în următoarea perioadă pe litoral.

Taguri articol


12