Ministerul Educaţiei nu-și mai asumă controversata Strategie pentru Educaţie Parentală

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ministerul Educaţiei nu-și mai asumă controversata Strategie pentru Educaţie Parentală

Educație 06 Iulie 2018 / 19:22 738 accesări
Academia Română:

Academia Română: "Proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaţionaliste sau globaliste, de obţinere a ceea ce s-a numit mereu omul nou, fără familie, fără naţionalitate, fără ţară, fără identitate"

Ministerul Educaţiei Naţionale a precizat că proiectul ,,Strategia pentru Educaţie Parentală” a fost retras şi că instituţia nu-şi asumă actuala formă a documentului, după valul de reacții negative primite.

“În acest moment, proiectul „Strategiei Naţionale pentru Educaţie Parentală” a fost retras de pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) şi din consultare publică şi a fost retransmis iniţiatorilor. Dat fiind feedback-ul colectat din partea persoanelor interesate, precum şi necesitatea de a îmbunătăţi proiectul de strategie, MEN nu îşi poate asuma în actuala formă acest document”, se arată în comunicatul trimis de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Ministerul Educaţiei mai precizează că proiectul a fost elaborat în cadrul unui program de către mai multe ONG-uri.

“Acest proiect de strategie a fost elaborat în cadrul programului „Promovarea strategiei naţionale pentru educaţia parentală”, implementat de Fundaţia Copiii Noştri (FCN), în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC) şi Organizaţia Formation des Parents din Elveţia şi a fost co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei. Draftul „Strategiei Naţionale pentru Educaţie Parentală” a fost definitivat de către UNICEF şi Fundaţia Copiii Noştri, ca urmare a contractului de consultanţă încheiat între UNICEF şi Fundaţia HoltIS”, mai arată sursa citată.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a lansat, luna trecută, în dezbatere publică, proiectul „Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025”. Acesta urma să fie pus în discuţie până pe 10 iulie 2018.

Propunerea prevedea înfiinţarea unei reţele de educatori parentali care, timp de două ore pe săptămână, să-i înveţe pe elevi să nu aibă „mentalităţi conservatoare” şi atitudine care „idealizează familia tradiţională”. De asemenea, Strategia include o propunerea potrivit căreia părinţii vor urma cursuri de parenting, în cazul în care copilul parcurge un nou ciclu de învăţământ. Pentru această etapă de formare a părinţilor, MEN prevedea ca necesară o alocare bugetară de 295.041.105 lei în primul an, pentru 2.553.861 de părinţi.

"Proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaţionaliste sau globaliste, de obţinere a ceea ce s-a numit mereu omul nou, fără familie, fără naţionalitate, fără ţară, fără identitate", se arată într-un comunicat dat publicității astăzi de către Academia Română, în contextul dezbaterii lansate de MEN.

sursa foto: adevarul.ro



Ştiri recomandate

12